Подкрепа на цялостното развитие на спорта в гр.Плевен. Срок от 60 дни,правителството да вземе решение за финансиране на исканията ни.

До Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов

До Министъра на финансите на Република България г-н Владислав Горанов

До Министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев

                                     

                                            ГРАЖДАНСКА ПОДПИСКА

 

    Уважаеми господа български управници, Пишат ви хилядите жители на забравения от вас български град Плевен! Рядко идвате в нашия град, за да знаете какво се случва в него. Затова решихме ние да ви запознаем в няколко изречения с надеждата, че ще ни помогнете да се почувстваме като граждани на Европейския съюз, в който уж би трябвало да се намираме! В Плевен някога имаше СПОРТ. Бяха развити различни видове спортни дисциплини. Имахме национални състезатели, имахме олимпийски, европейски и световни шампиони. Имахме футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, гребане, плуване, бокс, борба и много лекоатлети, но всичко това е в минало време - ИМАХМЕ!!
Днес в нашия роден град имаме баскетболен отбор и футболен отбор във В футболна група, а всичко друго е на доизживяване! Това е така, защото нямаме необходимите условия. Спортът е здраве, спортът учи на уважение и изгражда навици в младите хора. Но СПОРТ без БАЗА не може да има, а в Плевен ние вече нямаме никакви качествени спортни съоръжения и това е основната причина да ви пишем. Сигурно сте забравили, но преди около четири години на града бяха обещани пари за нова спортна зала? Дойдоха няколко работника, изкопаха една дупка и всичко свърши до там. Зала нямаме, останаха само обещанията и мечтите ни за по-добър живот за нашите деца. 
Преди години имахме два стадиона, които се пълнеха до козирката на почти всички мачове. Днес на тяхно място две съборетини, които се рушат и пустеят, напомняйки ни, че скоро и целият град може да опустее. През 2019 година, нашият град би трябвало да празнува сто годишнина на ФК Спартак Плевен, а най-вероятно до тогава той изобщо няма да съществува?!
Какво искаме ние, гражданите на Плевен:
1.
Искаме финансиране за основен ремонт на стадиона, на базата на изготвения проект, който официално и публично беше представен на обществото.
2.Искаме финансиране за дострояването на многофункционалната спортна зала, на мястото на Колопистата.
3.Искаме финансиране за обновяване и поддръжка на всички спортни съоръжения в града.
Понеже знаем, че сте много заети, няма да ви описваме в дълги страници всичко, което ни се иска, а просто ви каним да се разходите из града ни и сами да се убедите, че за плевенските деца няма спортно бъдеще!
Ние, гражданите на Плевен, не ви молим, а ви задължаваме да направите така, че Плевен отново да има СПОРТНИ БАЗИ, СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ и СПОРТНО БЪДЕЩЕ, които да ни възвърнат духа, славата и гордостта, които имахме в предишните години!
Даваме на правителството срок от 60 календарни дни за вземане на решение относно тези казуси!

Все още с Уважение: Гражданите на Плевен