Влак за курортен град Хисаря.

Към Министерство на транспорта и съобщение.

Влак за курортен град Хисаря.

Ние- жителите на град Хисаря и туристите сме изключително силно обезпокоени от спирането на влаковото движение към и от града ни!

272162279_10221611251612995_7668601029328803167_n.jpgТова е най- екологичния, най-безопасния и най- достъпния транспорт по цял свят. В повечето държави това е най-добрия и използван транспорт. Хисаря е курортен град, интересен поради историята си, минералната вода и природата, а също така и лечебница на възрастни хора от цяла България. Има и интерес за спортен туризъм, с велосипеди например. Редовно се провеждат състезания по спортно ориентиране, триатлони, маратони. И всички тези хора със сигурност биха предпочели използване на удобен ЖП транспорт. За съжаление в последните години влаковото разписание значително се съкрати с удобни часове. Няма как и в по-късен час да стигнеш до Хисаря от Пловдив, а това е много важно и за работещите хора и за младежите. Заради неудобното разписание все повече хора използват автомобилен транспорт, което е неекологично и скъпо за самите хора. А автомобилния път през деня е пренатоварен, с редовно случващи се ПТП-та. Много дълъг е и ремонта на жп линиите за Пловдив (от Филипово до Централна гара) и неудобството от прехвърлянето на автобуси намалява броя на хората, пътуващи с влак от и към Хисаря.

Град Хисаря, като водеща СПА дестинация има нужда от ЖП връзка с другите градове и селища на България. Спирането на влака през пролетно-летния сезон е много лоша идея, защото това е горещ сезон за нашия град и най-прекрасното време за посещение.

Моля да направите всичко възможно, за да се поправи това неудобство и да се върне влака за Хисаря! Дори да добавите директен влак за по-късен час от Пловдив за Хисаря.

С уважение и вяра в промяната към по-добро: граждани и гости на Хисаря

2105129.jpg

С уважение и вяра за промяна към по-добро, граждани и гости на Хисаря.

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Варвара Карнаух ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...