"Не" на детското правосъдие в България!

deca-pod-pricel-780x470.jpg
До информираните родители на Република България  

От Сдружение РОД с години следим тенденциите на законодателните промени, свързани със семейството и в частност с децата. За жалост посоката на развитие е силно отрицателна и не се забелязват реформи във връзка с реални проблеми като демографската катастрофа, влошената обстановка в училище, наркотичната и алкохолната зависимост при децата. За жалост всичко това важи за малолетни и непълнолетни лица.

През 2023 г. се прие Европейска стратегия и гаранция за детето, което провокира и нашия законодател да работи по чужди за страната ни модели и възприятия.

Наблюдаваме засилена риторика в сферата на детското правосъдие (идея, прокламирана както от Социалното, така и от Правосъдното министерство) и на ранното детско развитие.

От години алармираме  за тези идеи, които днес изглеждат все по-приемливи за българското право.

Затова сега се обръщаме към всички информирани родители, следили дебата, и Ви призоваваме да подкрепите тази петиция, която открито се обявява срещу:

1. детското правосъдие
и
2. ранното детско развитие.

От Сдружение РОД подготвяме документ, който ще бъде внесен в Министерството на труда и социалната политика и в Министерство на правосъдието. Петицията ще покаже колко хора вече са наясно с тези проблеми и не одобряват въвеждането на такава антисемейна политика в България.   

Моля, споделяйте петицията с Ваши приятели!   
Благодарим за подкрепата! 
Съпредседатели на Сдружение РОД Интернешънъл 

Адв. Владимир Шейтанов Юрист 
Иван Вълков 
Давид Александров 
ROD_logo_transperant.png

https://rod-bg.com/legislation/daca-pod-pricel-skandalni-promeni-v-npk.html


Сдружение РОД Интернешънъл    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Сдружение РОД Интернешънъл да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...