ЗА КАЧЕСТВЕН И ОТКРИТ ИЗБОР НА ДИРЕКТОР ЗА МГ ВАРНА

ДО: Г-Н БЛАГОМИР КОЦЕВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ВАРНА

КОПИЕ ДО: РУО – ВАРНА

ДИРЕКЦИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ И МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ“, ОБЩИНА ВАРНА

МОН

ПАРЛАМЕНТАРНА КОМИСИЯ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

 

 

ОТ: РОДИТЕЛИ И НАСТОЙНИЦИ НА УЧЕНИЦИ ОТ МГ „Д-Р ПЕТЪР БЕРОН“, ГР. ВАРНА

 

ОТКРИТО ПИСМО

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КОЦЕВ,

Ние сме родители и настойници на ученици от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ Варна и като такива, се чувстваме длъжни да ви информираме за притеснението ни по отношение на течащия в момента конкурс за избор на директор на училището. Знаете добре, че Математическа гимназия е учебно заведение с доказан авторитет и традиции, в което както след четвърти, така и след седми клас приемът е сериозно селектиран.

Най-важните стълбове за успеха на едно учебно заведение са кадровата политика, приемът на мотивирани ученици и правилен учебен план.“ това са думи на бившия директор на гимназията - господин Павлин Петков, част от първи брой на ученическия вестник от 2013 година, които важат и днес и ние силно подкрепяме.

За да бъде успешно едно училище, в него трябва да работят квалифицирани и мотивирани учители, умеещи да насърчават и развиват уменията на учениците. Мениджърът, в лицето на директора, да бъде лидер, който чертае посоката, владее страстите в работния процес, сплотява екипа си в името на общия успех!

Голяма част от децата са поредно поколение възпитаници на гимназията. Възпитаваме тези деца да вярват, че зад всеки успех се крие много труд, знания, широк размах и амбиции. Точно това са качества, за които апелираме да търсите в бъдещия ръководител на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ Варна!

Настояваме да обърнете внимание на процеса по избор на постоянен директор на гимназията. Считаме за изключително важно да се включат експерти от Министерство на образованието и науката, да наблюдават и контролират за коректното протичане на конкурса по избор на директор на едно от най- успешните училища в страната, за да бъде избегнат субективизъм и натиск върху комисията.

Предстои построяване на така дълго чаканата и мечтана сграда за Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ Варна, нещо което ще направи щастливи не само децата, и техните учители, но и обществото на Варна. Сградата обаче не е училище! Училището е учители и ученици, нивото не зависи от локацията на сградата или пък от това колко модерна ще бъде тя, а от качествoтото на услугата, която предлага!

Ако изборът на директор бъде компрометиран и в последствие неподходящ сме длъжни да застанем зад децата си, като за целта ще изискаме повече гласност по наболелите проблеми, ще организираме протести, ще се борим за най- милото ни, а имено децата ни!

В подкрепа на това писмо, предоставяме и линк към нашата петиция.

С УВАЖЕНИЕ,

Родители и настойници на ученици от МГ „Д-р Петър Берон“ гр. Варна

9.02.2024г.


Родителската общност на МГ “Д-р Петър Берон” Варна    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Родителската общност на МГ “Д-р Петър Берон” Варна да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...