За сериозни санкции срещу собствениците на кучета

За сериозни санкции срещу собственици на кучета, които допускат кучетата им да нараняват други животни или хора.

Мъжът ми стана свидетел как един питбул за малко да разкъса котка на улицата на 31/10/23 около 18:30 вечерта в района на стадион "Спартак", гр. Варна. Но от шока не успява да реагира в ситуацията, помислил е, че вече е твърде късно. Котката е видяна днес с отворена рана на врата. В момента е неизвестност. Ако я видим, веднага ще я изпратим във ветеринарна клиника. Котка боец! Дано оцелее.

Собственичката на кучето, която очевидно не е подготвена да гледа такава порода, държала кучето на повод, който се разтяга.

Тази порода кучета не е за всеки, повечето собственици на такава порода са добре запознати с характера на кучето и са много отговорни. Водят го на къс повод, за да имат контрол и са добре физически подготвени, за да са достатъчно силни да удържат любимеца си. В неподходящите ръце, това куче е опасно, може и бебенце да нападне следващия път. А много често в България, ръцете, в които попада тази порода, са неподходящи.

Не е хубаво деца да стават свидетели на такива сцени или да бъдат в риск на такива кучета.

Призовавам всички да слагат намордници на кучетата си. Не са малко случаите на пострадали животни и хора от тези кучета. В много държави отглеждането на питбули е дори забранено. Утре жертва може да бъде Вашият любимец, детето Ви или самите Вие.

Повече по темата:

С подписването си упълномощавам Росица Иванова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.