1. OБЕЗОПАСЯВАНЕ И НЕЗАБАВЕН РЕМОНТ на надлез пътен възел "Черноморец" 14+793 II-99 2. ИЗГРАЖДАНЕ НА КАНАЛИЗАЦИЯ в с.о. Червенка, Черноморец, 3. ИНДИВИДУАЛНО СМЕТОСЪБИРАНЕ в с.о. Червенка

Добре дошли в Червенка, Черноморец!

Престъпно е в 2023г. да съществува курортно селище без канализация и с локални сметища, с РАЗБИТИ ПЪТИЩА, ДОСТЪП В АВАРИЙНО ПОЛОЖЕНИЕ И ЗА НЕОТЛОЖЕН РЕМОНТ ОТ 2019 г. !!!!

Подкрепете тази петиция и промяната на 3 проблема от обществено значение:

1. OБЕЗОПАСЯВАНЕ И НЕЗАБАВЕН РЕМОНТ на надлез пътен възел "Черноморец" 14+793 II-99, надлезът, който свързва Бургас-Черноморец, над главен път Бургас-Созопол. Изключително натоварен републикански път, който свързва Южното Черноморие с всички точки на страната.

2. ИЗГРАЖДАНЕ НА КАНАЛИЗАЦИЯ в с.о. Червенка, Черноморец (Проблем: стичане на фекални води по улиците към и директно в морето. Има одобрен, но неизпълнен проект за канализация на стойност 13 мил.лв. от 2018г)

3.  ИНДИВИДУАЛНО СМЕТОСЪБИРАНЕ в с.о. Червенка, Черноморец (Образуване на опасни сметища образувани поради неадекватната система за сметосъбиране на Община Созопол и Кметство Черноморец)

№ 1. Надлезът на пътен възел "Черноморец" 14+793 II-99 е в АВАРИЙНО СЪСТОЯНИЕ от 2019 г.
Благодарение на бездействието или недостатъчната ангажираност на цялата администрация, като започнем от кметство Черноморец, през община Созопол, областна управа Бургас, до служебни и редовни правителства, до ден днешен, за компрометирания надлез НЯМА ремонт.

Всекидневно хиляди хора, пътуващи под и на надлеза са изложени на всекидневен риск от ПТП от падащи отломки от рушащата се структура. Въпреки многобройни призиви от населението, администрацията кърши ръце и се оправдава със своята немощ. Има и един евтин и лесен вариант да се обезопаси надлеза, който според кметсво Черноморец нямало да падне, НО падат отломки!!!

Нека докато се търсят финансови средства за ремонт, поне да бъде ОБЕЗОПАСЕНО С МРЕЖА, за  ДА НЕ ПАДАТ ПАРЧЕТА ВЪРХУ ПРЕМИНАВАЩИТЕ КОЛИ, С ХОРА, С ДЕЦА!!! ДОКАТО се чака финансиране, разбития бетон се рони върху пътят Бургас-Созопол. Дори и малко камъче може да причини ПТП

№ 2. ИЗГРАЖДАНЕ НА КАНАЛИЗАЦИЯ в с.о. Червенка, Черноморец

Червенка има предпоставка да бъде основен замърсител на водите в Созополския залив/ Къмпинг Градина.

Често поради липсата на канализация и високите цени за обслужване на септични ями (100-200 лв. на месец) има собственици на имоти, които в дъждовно време или късно вечер, изпомпват септичните си ями директно по улиците на Червенка или в морето и така фекалните води се стичат към морето и къмпинг Градина. За нещастие на останалите живущи и гости на района. Водите около Червенка са опасни за малки деца. Плажуващите, които се осмелят да ползват плажовете на близо въпреки боклуците и тинята, която се образува, разбират че плажовете се опасни заради бактериите от фекалните води и често се заразяват със стомашно-чревни разстройства след ползване на плажа. Тези хора, винаги след това избягват района заради ешерихия коли и чревни ентерококи във водата. Престъпно е да отидеш на море и ваканция и да ти предлагат да се къпеш във фекални води.

Според доклад на РИОСВ от преди почти 10 години,  основен замърсител на водите в зоната за къпане в залива е канализацията на гр.Черноморец и най-вече канализацията и съоръженията за пречистване на отпадъчни води от сградите на вилна зона „Червенка”.

Проблемите са създадени поради голямото строителство, което е извършено през последните години, без да има съответното изграждане на канализация и възможности за пречистване на водите, смятат инспекторите на РИОСВ. При дъждовно време водата от прилежащите терени във в.з.Червенка, се стича свободно към плажната ивица и зоната за къпане, пише още в доклада. 

С построяването на нормална канализация в зоната, тези проблеми ще отпаднат.

Един от най-големите договори във водния сектор е бил подписан в далечната 2019, на 16 юни от тогавашния управител на „ВиК – Бургас“ Ганчо Тенев и тогавашния екоминистър Емил Димитров. Той е за рекордните 459.3 млн. лв., от които безвъзмездното финансиране е 323.7 млн. лв.

Местната асоциация „Водоснабдяване и канализация“ кандидатства по оперативна програма „Околна среда“ през април 2019 г.

Изграждане на канализация във вилна зона Червенка и южния склон на Буджака са включени в големия проект на ВиК. Беше планирано двете местности да бъдат включени към централната канализационна система. Общата стойност на проекта е бил 13 млн. лв. Предполагало се, че двата проекта ще бъдат завършени до 2023г. Вече е средата на 2023, и все още няма и копка за въпросната канализация.

ВЪПРЕКИ НАШИТЕ СИГНАЛИ, Кметство Черноморец не налага глоби на замърсителите!!

Подкрепете тази петиция, с цел този проект най-накрая да бъде реализиран и замърсяването на морето около Черноморец и Созопол с фекални води престане!

№ 3 Освен прекрасната гледка към Созопол и Бургаския залив, Червенка предлага и такива гледки за радост на туристи и живущи в района. Това са 3те контейнера, които посрещат туристите и живущите в Червенка.

86C21343-9F25-4212-A0A3-86D65EE6CE8B.jpeg

С избора на колективно сметосъбиране и 10 контейнера за цялото селищно образувание, Кметство Черноморец и Община Созопол създават предпоставки за образуване на сметища във цялото с.о. Червенка, на уличното платно пред входовете на домовете ни.
Няма разделно събиране на отпадък, няма изградени площадки, контейнерите се разполагат на уличното платно и в зелените площи. Фирмата за сметоизвозване НЕ почиства местата около контейнерите, не спазва обявения график, улиците на с.о. Червенка никога не са били почиствани от Общината.

До момента, в Червенка се образуват постоянно опасни сметища, хабитат за котки и плъхове. В и около контейнерите просто се изхвърля ВСЕВЪЗМОЖЕН вид отпадък от зелени отпадъци, клони, сухи треви, огради, туби с пестициди през автомобилни гуми, кашони, килими, стари електроуреди, дрехи, строителни отпадъци до мебели, всичко може да бъде намерено около 3те контейнери за битов отпадък.

ВСИЧКО се струпва до контейнерите и около тях и създава предпоставка за ПОЖАР, ЗАРАЗИ И ПТП

Община Созопол и Кметство Черноморец не предлагат адекватно решение и предизвикват сериозни междусъседски конфликти за разполагане на контейнерите, КАТО ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ПОДСИГУРЯВАТ ДА НЕ СЕ ПРОМЕНИ НИЩО ОТ 40 г. Всяко запитване е, пак ли с тая Червенка... Ами да, щом давате разрешения за строеж, да.

Кметство Черноморец не налага глоби на замърсителите, въпреки че има свидетели, видео наблюдение и оплаквания. 

Подкрепете индивидуално сметосъбиране, така, че всяко домакинство, инвеститор, или хотел в Червенка, Черноморец да са отговорни за собствения си отпадък. По този начин сметосъбирането е директно пред вратата на всяко домакинство, вместо анонимно до въпросните контейнери.

Подпишете на peticiq.com и подкрепете по-чист живот за всеки - гости и живущи на Червенка.

Нека това чудовищно, безхаберно изхвърляне на отпадъци и изпомпване, стичане на фекални води по улиците на селището и в морето престане!

Снимките са личен архив, актуални към юни 2023 и предмет на авторско право.

ТОВА СА ТЕМИ ОТ ОБЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ!!! ЗАСЯГАТ ВСЕКИ ОТ НАС, ВСЕКИ, КОЙТО СЕ КЪПЕ В МОРЕТО, ВСЕКИ, КОЙТО ПЪТУВА ПО ПЪТ БУРГАС-СОЗОПОЛ, ВСЕКИ, КОЙТО ВСЕ ОЩЕ Е ЧОВЕК И ОБИЧА СВЕТА. 

 

IMG_20942.JPG

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Ивелина Георгиева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...