За промяна на правилата и надграждане на критериите за прием след 7 клас в СМГ и НПМГ

Петицията е внесена в Министерството на образованието и науката на 07.07.2023 в 10:30 часа. Оставяме я отворена и ще довнасяме подписи. Решенията тепърва предстоят...


Важно! За да бъде отчетен Вашият глас, трябва да потвърдите вота си след гласуването, чрез потвърждение на автоматичния мейл, изпратен от peticiq.com (може да е в SPAM).

  

ДО ПРОФ. Д-Р ГАЛИН ЦОКОВ,

МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ОТНОСНО:

ПРОМЯНА НА ПРАВИЛАТА И НАДГРАЖДАНЕ НА КРИТЕРИИТЕ ЗА ПРИЕМ СЛЕД 7 КЛАС В СМГ И НПМГ

 

Уважаеми господин Министър,

молим да разгледате предложенията на директора на Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски" д-р Антоан Тонев и директора на Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" г-н Ивайло Ушагелов относно промяна в критериите за прием на ученици след 7 клас в поверените им училища.

Прилагаме подписка в подкрепа на мотивираните предложения на директора на Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски" д-р Антоан Тонев, представени в писмо, подадено на вниманието на тогава действащия министър на образованието и науката проф. д-р Сашо Пенов на 27.01.2023 г., както и писмо, подадено към Вас нa 29.06.2023 г. от директора на Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски" д-р Антоан Тонев и директора на Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" г-н Ивайло Ушагелов.

Надяваме се на Вашата подкрепа за належащи, рационални и награждащи промени в критериите за прием след 7 клас, касаещи допускане на справедлив допълнителен измерител на знанията на учениците, кандидатстващи в училищата с разширено и задълбочено изучаване на математика, за измерването на които, механизмите на НВО са крайно недостатъчни. 

Бихме искали да Ви уверим, че тези предложения срещат значителна подкрепа сред учители, ученици - бивши и настоящи, родители на учащи и кандидатстващи в СМГ "Паисий Хилендарски" и НПМГ 'Акад. Любомир Чакалов", както и съпричастни граждани.

 

С уважение,

Учители, родители и ученици

Линк към писмото:
https://forms.gle/ubzXaRhfBLK8tG3J9

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Елица Веселинова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...