Протест на българските архивисти за достойно заплащане

Уважаеми дами и господа,
В своята работа българските архивисти всеки ден се сблъскват с един парадокс. Всички ние се гордеем с нашето славно минало, забележителни исторически личности и събития. В същото време систематично не се отделят необходимите средства нито за нормално функциониране на институциите на паметта, нито за достойно и справедливо възнаграждение на хората, които се грижат за богатото ни историческо наследство.
Ние, архивистите, разбираме добре, че като част от българското общество споделяме същите трудности, пред които са изправени всички. С тази нагласа, в продължение на дълги години не давахме публичен израз на своето недоволство. За съжаление, това доведе единствено до тотално пренебрежение към архивите, макар че архивистите продължават да полагат неимоверни усилия, за да съхраняват документите, да осигуряват обслужване на високо ниво за гражданите, да вършат пряката си административна работа. За съжаление, задълбочаването на проблемите продължи, докато високата инфлация от последните две години не превърна това положение от тежко в безнадеждно.
Водени от отговорността към нашето общо културно-историческо наследство и от желание за достойно съществувание, ние се обръщаме към Вас в търсене на подкрепа за нашите искания за справедливо трудово възнаграждение. За да се гарантира, че с документалното наследство боравят висококвалифицирани и компетентни хора, е необходимо те да бъдат адекватно възнаградени за своя труд.
Можете да се запознаете с нашето писмо с искания за справедливо възнаграждение, което е прикачено в настоящата петиция, както и и да се включите в подписката в подкрепа на тях и на място в читалнята на Държавния архив във Вашия град.Pismo_trudovi_vaznagrazhdenia_DAA_sluzhiteli-1.jpg Pismo_trudovi_vaznagrazhdenia_DAA_sluzhiteli-2.jpgPismo_trudovi_vaznagrazhdenia_DAA_sluzhiteli-3.jpg


Инициативен комитет при ДАА    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Инициативен комитет при ДАА да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...