Против инвестиционното намерение на Горубсо Кърджали АД в община Ардино

Срещу инвестиционното намерение на Горубсо-Кърджали АД в територията на община Ардино. Предвидената в проекта територия на откритите рудници обхваща 240 декара, от които 160 декара са само гори, които ще бъдат унищожени. На всеки час ще се добиват 50 т. Руда, която ще бъде извозена в Кърджали на разстояние 30 км, като се използва републиканската пътна мрежа. По този начин и без това разбитите пътища ще бъдат унищожени. Втериторията попадат и множество питейни водоизточници. Открития способ на добив на руда с взривове създава риск от замърсяване на питейните водоизточници, както и реките в района, което ще увреди и малкото такива и ще направи невъзможно съществуването в района. 20 години ще продължи златодобива и унищожението. Това е геноцид срещу местното население и България!  Ето и линк, от където можете да се запознаете с изявлението на собственика на Горубсо-Кърджали АД: https://www.google.com/amp/s/www.actualno.com/amp/skandalen-natisk-ot-investitor-nad-eksperti-za-dobiv-na-zlato-i-srebro-v-kyrdjali-news_1695311.html. Тя беше сигурна в успеха си и наистина спечели делото срещу решението на РИОСВ-Смолян, която даде отрицателно становище по процедурата за ОВОС на инвестиционното намерение. За съжаление тези с многото пари са сигурни във всичко и могат да притежават каквото си поискат в България. Ако искате да спрем това заедно, ако искате да победи справедливостта, ако искате да спечели доброто, ако искате да запазим природата и България, моля присъедините се към каузата и подпишете тази петиция.  Възражение на сдружение Балканка:

 

https://balkanka.bg/%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d1%81%d1%80%d0%b5-3/

 


Нюркян Исмаил Мехмедали    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Нюркян Исмаил Мехмедали ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...