Петиция ПРОТИВ инвестиционно намерение на фирма "Холсим Кариерни Материали " АД

  1. Приятели,

⛔️ Уважаеми дами и господа,

В община Кремиковци е постъпило това инвестиционно предложение от фирмата "Холсим Кариерни Материали" АД. Отделите пет минути и го прочетете от този линк: 

https://www.holcim.bg/bg/uvedomlenie-za-investicionno-predlozhenie-na-kholsim-karierni-materiali-ad-kariera-pet-mogili

  • С две думи то предвижда създаването на нова площадката за рециклиране на строителни отпадъци от северозападната страна на Синьото. Предвижда и с част от остатъците от тази дейност да бъде заривано езерото. Прогнозируемият капацитет на площадката е около 3️⃣0️⃣0️⃣ 0️⃣0️⃣0️⃣т. годишно. Имайте предвид, че такива са били и намеренията на Софинвест преди 15 години. Розови. Ние искаме да го затваряме, те ни предлагат още едно от другата страна! Напомняме че Синьото езеро е дом на над 130 вида птици според мониторинга на БАН част от които са защитени, а други са включени в Червената Книга на България!Polish_20210609_232710871.jpg

‼️ До другия петък 11.11.2022 г. имаме срок, в който ние като пряко засегнати, имаме право да внесем официално възражение до РИОСВ, МОСВ и община Кремиковци. За целта ИК Враждебна пускаме подписка и молим всички, които искат Враждебна ДА НЕ Е СМЕТИЩЕ, а София да има чиста природа да подпишат. Призоваваме да информирате и помолите, вашите близки хора също да подпишат. Важно е да съберем максимално много подписи.

Това е наш дълг - да се борим за чистото бъдеще на децата ни!

Важно е подписката да стигне до максимален брой хора. За това я споделете с приятели и роднини и въобще с хора които милеят за природата. Обяснете им, че това е важно за всички нас и ги помолете са отделят 2 минути за да подпишат. Можете да го направите като споделите линк към нея през Viber, Messenger и др. или да споделите публикацията от  нашия профил на ИК Враждебна във Facebook.