Подкрепете ни в борбата за достъп до роботизирана хирургия в Бургас

А п е л  към

Председателя на НС на НЗОК Васил Пандов

Министъра на финансите Асен Василев

 

к о п и е

Министър-председателя Кирил Петков

Министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер

Министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова

 

HB_Bs_bez_universitetska.png

ЗА АДЕКВАТЕН БЮДЖЕТ, КОЙТО ДА ПОКРИВА ЛЕЧЕНИЕТО С РОБОТИЗИРАНА ХИРУРГИЯ В БУРГАС. ПАЦИЕНТИТЕ ПОБЕДИХА МЗ, ОСТАВА ДА ПОБЕДЯТ МФ И НЗОК 

След многократни публикации в средствата за масова информация относно умишленото забавяне на издаване на разрешение за работа на роботизираната хирургична система, МЗ издаде тихомълком разрешение на ,Сърце и Мозък’ Бургас. Благодарим на всички жители на югоизточната част на страната, които ни подкрепиха!

Хората от Бургас и региона получиха възможност за роботизирано лечение, без да инвестират допълнително време и тревоги в организиране на медицински туризъм до столицата. Но… на двете заседания на Надзорния съвет на НЗОК, проведени на 19 и 27 май 2022 г. и ръководени от Виолета Лорер –  Началник на кабинета на вицепремиера и финансов министър Асен Василев, който е ресорен ръководител на министър Сербезова, Виолета Лорер и Естел Василева, експерт от Министерство на финансите в качеството им на представители на държавата в НС на НЗОК, отказват допълнително финансиране на ,Сърце и Мозък’ Бургас за нови дейности.

Това ще наложи всеки задължително здравноосигурен пациент да заплаща от джоба си високотехнологичната роботизирана хирургия. Дали все пак високите технологии в медицината не са негласно  предназначени за определени болници?

 


МБАЛ Сърце и Мозък Бургас, Мария Кузманова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам МБАЛ Сърце и Мозък Бургас, Мария Кузманова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия телефонен номер в онлайн среда.








Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...