За отпадане на ограниченията за присъственото обучение в езиковите центрове

kids-in-classroom1.jpg

Скъпи приятели, родители и учители,

Молим да подкрепите нашата петиция за незабавно отпадане на ограниченията за присъствено обучение в езиковите центрове за ученици, които подлежат на ковид тестове в държавните училища.

Ние сме родители на деца, обучаващи се в различни езикови центрове в България и искането ни е децата ни, които ежеседмично, по два пъти, се подлагат на тестване за коронавирус, да се върнат незабавно към нормално присъствено обучение и в езиковите центрове.

Всеки един родител е направил своя избор за допълнително обучение по чужд език на своето дете, и по този начин го е определил като един от основните приоритети в неговото развитие.

С въвеждането на регулярни щадящи тестове за деца от 1 до 4 клас в държавните и общински училища отпадна основният аргумент на здравните власти за ограничаване на присъственото обучение в езиковите центрове, а именно, че в тях се смесват ученици от различни класове и училища и това може да допринесе за разпространяване на вируса. При организираната в момента система за скрийнинг на входа на училищата, в клас вече влизат само тествани деца и техният своеобразен здравен „балон” няма как да бъде компрометиран при посещение и на езикови центрове. Не виждаме никакви други пречки и аргументи – от здравно или логическо естество –  които да подкрепят забраната за децата, които са подложени на подобен скрийнинг, да посещават присъствено и занятията в езиковите центрове.

Колкото и да е добро онлайн обучението в езиковите центрове, не трябва да се прекалява с него за продължителен период от време, особено във възрастта от предучилищна възраст до 4 клас. Виждаме вече умората на децата ни, наблюдаваме как децата, които имат нужда от повече подкрепа, понижават резултатите си. Общуването през компютъра, когато се учи чужд език, с преподавателя и с другите деца не е равносилно на обучението в час. Като родители много добре виждаме разликите между онлайн и присъственото обучение.

Работа с 4 деца в група, каквото е текущото решение, означава разделянето на една група на 2 или 3 по-малки и то в един и същ часови диапазон. Логично е, че няма как учителите на децата ни да бъдат „клонирани” и капацитетът на учебните бази да бъде утроен за такъв кратък период от време.

В момента децата ни могат да ходят на училище, в търговски обекти, в ресторанти и на много други места, без ограничения, но не могат да посещават присъствено групата си на обучение по английски, немски или др. език.

Затова настояваме за незабавно отпадане на ограниченията до 5 човека в помещение за езиковите центрове за възрастовите групи, които посещават държавните училища след скрийнинг за Ковид 19.

Молим за вашата подкрепа за тази петиция, за да могат нашите деца да продължат обучението, което са избрали, без изоставане и пропуски.

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Владимир Христов ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...