ЗАГРАЖДЕНИЕ ЗА РАЗХОДКА НА КУЧЕТА В ГРАД Пловдив

ОБОСОБЕНО ЗАГРАЖДЕНИЕ ЗА

РАЗХОДКА НА КУЧЕТА

В ГРАД Пловдив,

ж.к "Христо Ботев - СЕВЕР",

улица "Скопие"

До Кмета на Район "Южен"

          Уважаеми Г-н Язов, 

      В съвременното ни ежедневие обособените зелени площи за разходка на домашните любимци не са лукс, а необходимост.

      Имам регистрирано куче в община "Южен" от 27.10.2020г. Разговаряйки с множество стопани на кучета установихме, че изградените площадки или са далеч, или не са предпочитани за много от стопаните по ред причини. Поради факта, че в град Пловдив много хора отглеждат домашни кучета (приложила съм списък само на регистрираните кучета в града за последните 7 месеца) смятам, че не е нито трудно, нито скъпо да се огради малка част от зелените площи по улица "Скопие", където и без това често тичат кучета. В основа на правилното им отглеждане е разходката, която от своя страна много често създава спорове между родители на деца и стопани на кучета поради липсата на обозначени за целта места (кучешки градини).

      Във връзка с това, НИЕ, долуподписаните, настояваме за:

 

  1. Изграждане на обособена зелена площ за разходка на домашни любимци по   улица "Скопие" (между номер 1 и номер 60) на подходящо за целта място (без да пречи на множеството детски площадки в района).
  2. Изграждане на пейки за стопаните им и врата с добро затваряне.
  3. Поставяне на кофи за екскременти на територията на обособената зелена площ за разходка на домашни любимци.
  4. Общинско стопанисване на зелената площ за разходка на домашни любимци – почистване, косене, обезпаразитяване с препарати.

      Не може да се използва за оправдание липсата на средства в общината, особено когато се касае до изграждане на публични места в полза на жителите на града. Също така това съоръжение ще подпомогне за запазването на чистотата в околността и в частност булевард "Македония". 

 

Untitled-138.jpg

             

 

 

Дата: 19.06.2021 г.                                              Автор: Йоана Атанасова Атанасова

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Йоана Атанасова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...