Подписка за публичност на "онзи списък" от политици и магистрати, които не са обявили сметки и имущество в чужбина, както е по закон

По инициатива на Методи Андреев и с подкрепата на "Правосъдие за всеки" и "Групата за натиск" предлагаме петиция за обявяване на "онзи списък" с 38 имена на политици и магистрати с недекларирани сметки и имоти в чужбина. Имуществото на лицата, заемащи висши публични длъжности – било то политици или магистрати, подлежи на деклариране и публичност.  С настоящата петиция, допуподписаните граждани заявяваме искането си, прокуратурата на Република България да спази закона и да оповести публично имената на тези 38 (или повече) лица на публични длъжности, които по закон е следвало да декларират притежаваните от тях банкови сметки и имоти в чужбина и не са го направили!

С подписването си упълномощавам Методи Андреев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.