Да направим улица "Кирил и Методий" Бургас красива и надеждна

Улица "Кирил и Методий" не е ремонтирана повече от 55 години!
Особено участъка между бул. Демокрация и ул. Асен Златаров.
Тротоарите са надигнати заради посадените през 1965 г. дървета - чинари, паркови дървета, а не дървета за градски условия!
Дърветата са високи над 20 м., корените надигат тротоарната настилка, влизат в мазетата на жилищата по улицата, късат подземните комуникации - тръбопроводи за питейна вода, канализация, електро и съобщителни кабели. Повечето от дърветата са наклонени и са предпоставка при силен вятър да паднат и да убият някого или да паднат върху автомобил. Живущите по улицата не виждаме и зиме и лете слънчева светлина
Улицата е една от основните артерии за автомобили и пешеходна улица, свързваща Центъра на Бургас. По нея минават възрастни хора, майки с колички, летовници, чужденци.
До преди ремонта на участъка между улици Асен Златаров и Цар Симеон бе невъзможно да се минава! А погледнете сега колко е красив този участък и направете сравнение с горния участък между бул. Демокрация и ул. Асен Златаров! Кой от двата е по-красив?
Необходимо е старите, амортизирани и опасни дървета по време на ремонта да се заменят с култивираните за градски условия дървета - явор (клен), които не растат много високо и имат малка коренова система! И с ремонта на пътната настилка и тротоарите, ще имаме красив и завършен, но и функционален вид на улицата!
А след ремонта и на най-долния участък от ул. Цар Симеон до Площад Кирил и Методий, улицата ще се превърне в притегателно място за разходка до Морската градина плажа!
ДАЙТЕ ШАНС НА УЛИЦА "КИРИЛ И МЕТОДИЙ" ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЖЕЛАНО МЯСТО ЗА РАЗХОДКА, БЕЗОПАСНА ЗА АВТОМОБИЛИ И ПЕШЕХОДЦИ И В ЖИЛИЩАТА НИ ОТНОВО ДА ВЛИЗА СЛЪНЧЕВА СВЕТЛИНА!


ГЕОРГИ АЛЕКСИЕВ, УЛ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ № 60    Свържете се с автора на петицията