ЗА присъствено обучение в частните образователни центрове, школи и занимални

Ние, образователните институции извън сферата на формалното училищно образование- частни учебни центрове, езикови центрове, школи, занимални и др., изразяваме категоричното си несъгласие с последната заповед на Министъра на здравеопазването от 30.03.2021 г., с която за пореден път нашата дейност е ограничена чрез цитираната по-долу т.5:
Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица.

Смятаме това отношение за пореден, изключително несправедлив удар по един безспорно важен, високо ценен и напълно доброволно избран от възрастни, от родители и деца стълб в образователната система!

Бихме искали да заявим категорично, че досега сме спазвали стриктно всички предписания и противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването – в класните ни стаи се спазва отстояние между курсистите от 1,5 м.; през определен период се извършва дезинфекция и проветряване на помещенията; потоците НЕ СЕ засичат между отделните занятия. А наше основно правило още далеч преди Ковид пандемията е работата в малки затворени групи без текучество.

От началото на извънредното положение наблюдаваме неглижиране на нашия образователен сектор! Гореспоменатата заповед разрешава работата на множество браншове (фитнес зали, ресторанти, спортни дейности и др.) при намален капацитет, но не допуска обучаеми в малки, постоянни групи да продължат да придобиват ценни знания и умения в присъствена форма! Определяме това като безотговорно и дискриминационно отношение както към нашия труд и към висококачествените и разнородни дейности, които нито един друг сектор не обезпечава, така и към обучаемите, ползващи нашите услуги!

Молим да ни подкрепите с настоящата подписка, давайки гласност на нуждата от допълнителни образователни и учебни дейности, социален живот и обогатяване на компетенциите на всеки един от нас. 

Благодарим Ви!

БАНО - https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=109415234579411&id=101956111991990


Българска Асоциация на Неформалното Образование    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Българска Асоциация на Неформалното Образование да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...