За свободното придвижване на българите от Босилеград и Цариброд през ГКПП Олтоманци и ГКПП Калотина

Ние, долуподписаните жители на общините Босилеград и Цариброд със сръбско и българско гражданство, с временно и постоянно пребиваване в България и Сърбия, поради специфични исторически и географски обстоятелства сме принудени ежедневно да минаваме границата с цел работа, обучение, семейни, медицински, административни и хуманитарни причини. За пореден път сме силно засегнати от заповед на Министерството на здравеопазването, последната Заповед РД-01-50/26-01-2021 допуска влизане на територията на Република България само с ПСР тест или 10-дневна карантина. Тази мярка започна на 29.01.2021г. и ще продължи до 30.04.2021 г. Твърде дълъг срок, в който оставаме без възможност за работа, следване, лечение, пълноценна връзка със семействата си.

Обръщаме се към Министерския съвет, Министерството на здравеопазването и Главния държавен здравен инспектор с молба да бъде преразгледано и отменено изискването за ПСР тест или 10-дневна карантина за влизащите в България жители на общините Босилеград и Цариброд, поради споменатите по-горе причини.   

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Инициативна група да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...