НАМАЛЯВАНЕ С ДО 30-40% НА ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИ, МИНИСТРИ, ПРЕМИЕР, ПРЕЗИДЕНТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА БИЗНЕСИ ВЪВ ВРЪЗКА ОБЯВЕНО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

Уважаеми г-н Президент, Уважаема г-жо Председател на Народното Събрание, Уважаеми г-н Министър Председател, Уважаеми г-да Народни представители, Уважаеми партийни ръководители и активни политически дейци и най-вече Уважаеми съграждани,

Предложението за намаление на заплатите, заедно с бонусите, участия в комисии, на министри, депутати, Премиер, Президент е с цел подпомагане на останалите малки и средни бизнеси в страната. Икономиката ни стремглаво върви надолу, а само част от секторите в България бяха подкрепени. Безброй бизнеси са вече на ръба, а за българския народ предстои още поне месец вкъщи, без доходи. Над 30 000 българи са вече безработни. А колко още очакваме?

Народните представители на Република България приеха решение да вдигнат месечните си възнаграждения. Очевидно е, според тях, че те са положили неимоверни усилия, за да изготвят планове за справяне с всички належащи в сегашната ситуация проблеми, до такава степен, че в бюджета се е образувал излишък, който може да им бъде разпределен на тях като награда за добре свършената работа.

Една проста сметка показва, че месечното им увеличение е колкото 397 680 SMS-а (на стойност от 1 лв.) пуснати за подпомагане на борбата срещу COVID-19. А това - на месечна база - представяте ли си каква е цифрата умножена по 12, ето я: 4 772 160 лв.! Няма съмнение, че има достатъчно съвестни и работещи граждани, които с общи усилия ще пускат такъв брой дарителски SMS-и, но дали хората, които трябва да представляват нашите интереси в НС ще помогнат със собствен пример в тази тежка икономическа и социална криза?

Нека веднъж видим как всички те, "загрижени" за българския народ, дадат, за да запазят доброто в българина, за да спасят благоразположението на "независимостта" в българския търговец, производител, изпълнител-услуги, въпреки зависимостите, които постоянно налагат.

Във време на COVID-19 видяхме разнородни мнения във връзка ситуацията, наложила се като превантивна мярка за справяне с вирусната инфекция. Разбираемо е тя да продължи, за да се избегне пагубен край за голяма част от населението, но нека мислим трезво - какво наистина ни очаква, ако и скъпите ни управляващи не вземат отношение за малкия и средния бизнес, действащ и развиващ се в нашата България?

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Anonymous ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...