Против връщането в училище в Пловдивска област

Стремглавото увеличаване на броя новозаразени лица през последните седмици, броят на смъртните случаи, както и липсата на медицински персонал е причината за силното безпокойство на нас, учителите, по повод завръщането по график в учебните заведения в Пловдивска област.

Самият факт, че се провеждаше обучение от разстояние в електронна среда, когато броят на заразените беше доста по-малък, е доста красноречив. Във време, когато страните в Европа започват една по една за затварят всичко до самите си граници, ние сме заставени да работим в закрито пространство със стотици деца, от които немалка част не осъзнават сериозността на заразата. В момент, в който се призовава за спазване на физическа дистанция, връщането в час на хиляди ученици, поставя в риск всички нас. 

Графиците, изготвени от МОН и РУО, са абсолютно неефективни – учениците ще посещават училище по график, а учителите ще сме там постоянно. Това няма да доведе до ограничаване на заразата, а напротив. Онлайн обучението до момента дава положителни резултати и според нас е излишно връщане по класните стаи в такъв критичен момент.

Ниската техническа обезпеченост, която предлагат училищата ни, няма да ни позволи да провеждаме часове едновременно с учениците, които са в клас и тези, които са избрали обучението от разстояние в електронна среда. Техниката по училищата масово е остаряла и не може да осигури провеждане на часа дори от задоволително качество.

Ниският процент на заразени ученици най-често е факт от липсата на тестване при тях. 

Призоваваме за разум и за запазване на живота на учители, ученици и техните семейства.

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Обединени учители ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...