Петиция за общобългарски молебен за избавление от епидемията

Ваше Светейшество! Ваши Високопреосвещенства!

Обръщаме се към Вас в много труден момент за Църквата, страната и народа ни. Епидемията от Covid-19 се разраства все повече, взема жертви, застрашава и блокира живота ни!

Ваше Светейшество! Ваши Високопреосвещенства!

Към Вас се обръща група православни християни със синовна любов и молба да благословите и разрешите да се извърши молебен за страдащата България и болните й хора пред трите чудотворни икони Бачковска, Троянска и Рилска- Осеновица. Съзнаваме тежката епидемична ситуация разбираме, че молебен в голям храм и дори на открито би изложил на риск от заразяване присъстващите. Молим, стига да е възможно – да се направи Молебен или друга Богослужба от самолет с трите или поне с една от светините. И така да се изпроси милостта на нашия Господ Иисус Христос и Пречистата Му Майка! Има примери от наши сестри-православни църкви за извършване на подобни моления по въздух. Има и примери за кръстни шествия с мощите на светии и по суша в съседна Румъния, в Грузия, Украйна, Русия. Разбира се, не изключваме вариант за всебългарска лития, но без пряко участие на  богомолци с мощите на нашия небесен застъпник свети Иоан Рилски или с мощите на закрилника на София свети крал Стефан.

Ваше Светейшество! Ваши Високопреосвещенства!

Такива предложения имаше още в началото на епидемията. Но сега моментът е наистина критичен. Наближава и Рождественския пост. Молим за Вашето благословение. Молим да удостоите с внимание нашата молба и да ни направите съпричастни на всенародна молитва за избавление от страшната смъртоносна болест. Оставаме Ваши в Христа чеда!

10.11.2020 г. Група православни християни


Дария Илиева Захариева    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Дария Илиева Захариева да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...