За осигуряване на билети на крайно нуждаещи се фенове на културата в Плодвив

На сесия на 25.06 Общинският съвет на Пловдив гласува 30 000 лева, за да плати 2000 билета на „крайно нуждаещи се“ фенове на Локомотив да гледат мач, който ще бъде предаван по телевизията. При това във време на епидемия, когато и без това присъствието на запалянковци по стадионите крие огромен риск. Видимо е, че в секторите дистанция не се спазва, а коронавирусът си е тук, сред нас. Още повече, че билети ще бъдат предоставени и на ветерани, които не би следвало да бъдат на стадиона за финала на Купата, сред хиляди други. Тук вече решението на ОбС може да бъде определено и като безотговорно във време на извънредна епидемична обстановка.

Предложението дойде на микрофон от общинския съветник от ГЕРБ Атанас Узунов – дългогодишен футболен функционер, шеф в клуба и още международен съдия. То бе прието от зам.-кмета по финанси Илия Кирчев в дебата по точката за актуализацията на бюджета.

Към екипа на Под тепето се обърнаха крайно нуждаещи се фенове на операта, театъра, киното и книгите, които са убедени, че актът на управниците под тепетата е дискриминационен, спрямо тях и изобщо - спрямо хората, които ценят културата.

Затова: Крайно нуждаещите се фенове на културата настояват да бъде поправена тази чутовна несправедливост. Те предлагат община Пловдив да задели поне 30 000 лева, за да може и те да подкрепят на живо любимите си екипи на Драмата и Операта.

Социално слабите почитатели на изкуството предлагат и друга опция  – местната администрация да заплати по един ред от седалките на Античния театър, ГДК, най-евтиното кино в града – LUCKY и Театъра, за поне едно представление за тях. А феновете на книгите настояват от техните данъци да бъдат плащани и абонаменти на социалнослаби в Народна библиотека „Иван Вазов.“

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Под тепето да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.







Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...