Петиция за съвременна Национална детска болница.

Ние от проект #ЗАДОБРОТО, съвместно с Инициативния комитет за изграждане на Национална многопрофилна университетска педиатрична болница, искаме децата на България да се лекуват в нова, модерна и функционална сграда, която да отговаря на съвременните изисквания за лечение на всички нива. Искаме децата и техните родители да се чувстват спокойни и обгрижени. Искаме място, което да приюти всички специалисти, от които децата ни могат да имат нужда, когато са болни. Искаме лекарите и целият медицински персонал да имат възможността да лекуват и да се грижат за децата ни в приветлива терапевтична среда, а студенти и специализанти, в една сграда да получат всички необходими педиатрични познания.

Ние НЕ подкрепяме обществената поръчка, обявена от Министерството на здравеопазването за дострояване и пригодяване на сграда, строена преди повече от 30 години. Същата 2011 година е обявена от Столична община, със съгласието на МЗ за разрушаване – съответно определена като НЕГОДНА. Това оставя в нас съмнения относно БЕЗОПАСНОСТТА на сградата. Искаме НОВА сграда, която освен функционална да е енергоспестяваща, така че след години да не се превърне в поредната болница, която да моли за държавна подкрепа. Тя трябва да служи години напред на суверена на тази държава - нейния народ.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ В БОРБАТА ДА ИМАМЕ ТОВА, КОЕТО ЗАСЛУЖАВАТ НАШИТЕ ДЕЦА - НАЦИОНАЛНА МНОГОПРОФИЛНА УНИВЕРСИТЕТСКА ПЕДИАТРИЧНА БОЛНИЦА "ДЕТСКИ ЗДРАВЕН ПАРК"

Чрез подписа ми упълномощавам Проект задоброто да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.