ДА ВЪРНАТ ДЕЦАТА НА 23год. ТЕРЕЗА - МАЙКАТА ОТ КНЕЖА

ДА СПРЕМ Държавната Анархия


Може да върнат децата на майката от Кнежа, ако плати тока си до месец!!!

Тереза Коцева от Кнежа остана без двете си деца - социалните ги отнеха и я лишиха от родителски права заради 400 лв. за ток в общинското жилище, които не е платила.

Две приемни семейства влезли в болницата малко след като Тереза родила второто си момченце. Големият син плакал горчиво при раздялата с майка си и братчето.
Но 23-годишната Тереза подписала протокол и доброволно предала децата си на новите родители. Сега тя живее сама и на тъмно - няма мъж, родителите са починали.

Младата жена е в пълно отчаяние. Няма работа и не вижда откъде да извади 400 лв., за да се издължи на енергото. Ако плати задължението до месец, може да си върне децата. До декември м.г. Тереза е работила по програма за трудова заетост в Кнежа. Каквото спечелила, отишло по грижите за синовете Кристиян и Калоян.

"Защо държавата дава по 500 лв. на приемно семейство! Не може ли да осигури 400 лв. на родната майка да си погаси дълга. Не е ли обиден парадокс! Ако жената не успее да събере парите за 30 дни, децата завинаги ли ще останат в чуждите семейства!", питат с основание запознати с драмата на самотната майка.

"От медиите научавам за случая. Никакви подробности не знам, никой в градчето не говори. Вероятно местният парламент ще разгледа случая и ще потърси решение. Това може да стане на предстоящата сесия в края на април", каза общинският съветник Стефан Малкодански.

"В командировка съм в Южна България. Не съм запознат и не мога да коментирам", лаконичен бе кметът на Кнежа Симеон Щарабански.

"Изпратете в писмен вид въпросите си в "Социално подпомагане" в София. От нас информация няма да получите", каза по телефона шефът на социално подпомагане в Кнежа Малина Бешкова.

 


ДА СПРЕМ Държавната Анархия    Свържете се с автора на петицията