Подкрепа за Величка Настрадинова- достоен български писател и музикант

Нашата молба не е за социално подпомагане, а за достойна оценка на таланта, творческия труд, всеотдайността към децата и всички читатели. Величка Настрадинова е дала своя принос в две изкуства – литература и музика. Книгите й са развили светогледа на няколко поколения читатели. Присъствието й в културния живот на България е ярко и човечно. Получила е признание и зад граница чрез преводи на нейни творби на немски и руски език.

Молим за Вашето съдействие чрез подпис на петицията да бъде отправено предложение към Народното събрание за отпускане на пенсия за особени заслуги към държавата и нацията на българската писателка Величка Янкова Настрадинова.

Чрез подписа ми упълномощавам Svetlana Penkova да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.