Ремонт на детска площадка

1830079C-B999-4395-BEFD-999635831045.jpegПетицията ще бъде приложена към молба до Кмета господин Апостолов на район Красно село с цел ремонт на детска площадка. Ето и самия текст на молбата:

 

“Уважаеми господин Апостолов,

Обръщаме се към Вас с молба за обновяване на детската площадка пред бл. 146, жк. Хиподрума. Наличните съоражения са стари, амортизирани, ограничени откъм разнообразие и не отговарят на разписаното в Наредба № 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Според нас, живущите в блок 146, детската площадка се нуждае от преоборудване, за да отговаря на изискванията и правилата за изграждане на достъпна среда, хигиена, опазване на здравето и на националните стандарти, с които са въведени европейските стандарти, определящи изискванията към съоръженията за игра. Съгласно Раздел III чл. 16 (1), детската площадка за игра трябва да бъде така устроена, че да няма опасност за здравето на ползвателите, както и опасност от нараняване, свързани със:

1. конструкцията на съоръженията за игра и на елементите на обзавеждането;
2. материалите, от които са изработени съоръженията за игра и елементите на обзавеждането;
3. вида на настилката;

Бихме искали да Ви запознем в детайли с настоящата ситуация, ето защо прилагаме снимков материал към молбата и кратки коментари.

Липсват статични кошчета за боклук, като това е предпоставка за замърсяването и нерегламентирено изхвърляне на отпадъци. За момента сме поставили пластмасово такова, което обаче е често преобръщано от по-силен вятър, кучета или вандали. (чл. 14 (1));
Настилката е от асфалт и всяко залитане и падане е крайно опасно и съпроводено с контузии. Надяваме се тя да бъде подменена с ударопоглъщаща такава и обезопасена (оградена), тъй като в близост има паркинг с интензивно движение;
Пързалка липсва, а пясъчникът е заличен като е запълнен с чакъл (чл. 21 (1));
Двете налични пейки за изпочупени и с необезопасени стърчащи и остри елементи, които могат да наранят ползвателите на площадката за игра. (чл. 22 (1));
Налични са две железни люлки, които са познати на по-голямата част от живущите още от тяхното детство. Люлките са закрепени с лостове, вместо с вериги, а материалът, от който са изработени ги прави крайно тежки и опасни за децата. (Приложение № 5 към чл. 45);
На територията на площадката има и желязно кълбо катерушка, което е високо над два метра, а под него няма никакви обезопасения. Разстоянието между елементите на катерушката е над 60см, което допълнително е предпоставка за травми и контизии.

Площадката се ползва от деца от различни възрастови групи и от околните блокове, които не разполагат с обособени места за спорт и игра. Ние, живущите в бл. 146, молим за Вашето съдействие за изграждането на съвременна и безопасна детска площадка, където децата да могат да спортуват и играят свободно.

Прилагаме снимков материал и подписка на подкрепящите идеята граждани.”


Емилия Петрова Иванова    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Емилия Петрова Иванова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...