За самостоятелна професионално-съсловна организация на фелдшерите /Л.А в Република България

Уважаеми колеги фелдшери , от много години бавно и сигурно държавата унижава и унищожава  нашата професия ,отреждайки и място във формално структурирана професионалносъсловна организация БАПЗГ . Там заемаме графа "...и други" без никаква представителност и възможност , да се погрижим за развитието и статуса на професията си .

След много усилия , да променим положението ,след безброй инициативи на Сдружението на медицинските фелдшери /СМФБМБ/, да създаде предпоставки за промяна и изясняване на важната роля на най-старата медицинска професия в България ,ние сме в ситуация да бъдем "последните мохикани",борейки се всеки ден неуморно на предния фронт на здравеопазването ни - обругавани , незачитани ,без право на квалификация ,а напоследък почти изравнени като заплащане с медицинските сестри ,без отчитане сложността и отговорностите ,които носим в трудовото си ежедневие  ,подложени най-често от останалите медицински специалисти на терор , работейки на терен .

Примерите се множат всеки ден . Министерството на Здравеопазването и институциите отказват ,да разберат ,че нашите проблеми не са лични и незачитайки нас , извършват огромна грешка ,като унищожават ценен човешки и професионален ресурс в здравеопазната система на България.

Време е за масова активност от нас ,за да променим ситуацията и нека започнем като подкрепим тази петиция за незабавни промени даващи възможност за създаване на САМОСТОЯТЕЛНА ПРОФЕСИОНАЛНО-СЪСЛОВНА ОРГАНИЗАЦИЯ само на Фелдшерите /Л.А ,за да можем да защитаваме професионалната си позиция и бъдем полезни на обществото ,без да сме низвергнати и изчезващи !

Време е ,за да дадем шанс и на младите си колеги завършващи като Лекарски Асистенти ,да продължат да развиват и усъвършенстват професията !

WP_20130829_20_13_21_SmartShoot.jpg Спешно подпишете тази петиция !

Вили Батакчиева СМФБМБ    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Вили Батакчиева СМФБМБ да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.