НЕ НА ИЗГАРЯНЕ НА БОКЛУЦИ В ТЕЦ "РЕПУБЛИКА" гр. ПЕРНИК

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Народното събрание на Република България

До Омбудсмана на Република България

До всички политици и партии в град Перник и страната

До всички екологични организации в България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост

Това е гражданска петиция срещу опита да се отрови допълнително въздуха на град Перник и околните селища

ДАМИ И ГОСПОДА ,

В ход е "инвестиционно намерение" на ТЕЦ - Република в гр. Перник за цитирам : „Добавяне при работата на горивната инсталация за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива –биомаса, шисти и RDF- модифицирани горива, получени от отпадъци(боклуци)". В предложението  на ТЕЦ "Република" се предвижда наред с въглищата на денонощие да се изгарят допълнително до 384 т биомаса; до 192 т шисти и до 96 т RD При горене на RDF се отделят силно канцерогенни вещества, който могат да се улавят само от високо технологични филтри. ТЕЦ Република няма такива филтри и всичко отива във въздуха и трови всички.

Особено уязвими са децата....

Между 14 и 18хиляди годишно умират в България от мръсен въздух .

ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,

Този геноцид, който се подготвя за Перник днес....утре ще бъде и при Вас!  Подкрепете Перник, подкрепете България в името на децата ни !

във въздуха ще се отделят канцерогенни вещества Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2018/02/28/goreneto-na-rdf-otpadyk-v-sofiia-skara-obshtina-i-grajdani.369332

Валентин Пешев- говорител на : "Да се съберем на протест срещу Топлофикация Перник"    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Валентин Пешев- говорител на : "Да се съберем на протест срещу Топлофикация Перник" да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.