НЕ НА ИЗГАРЯНЕ НА БОКЛУЦИ В ТЕЦ "РЕПУБЛИКА" гр. ПЕРНИК

 До Президента на Република България

До Министър-председателя на Република България

До Председателя на Народното събрание на Република България

До Омбудсмана на Република България

До всички политици и партии в град Перник и страната

До всички екологични организации в България

До всички медии в България

До цялата Българска общественост     

 

Това е гражданска петиция срещу опита да се отрови допълнително въздуха на град Перник и околните селища                                          

ДАМИ И ГОСПОДА ,   

В ход е "инвестиционно намерение" на ТЕЦ - Република в гр. Перник за цитирам : „Добавяне при работата на горивната инсталация за производство на електрическа и топлинна енергия на допълнителни горива –биомаса, шисти и RDF- модифицирани горива, получени от отпадъци(боклуци)". В предложението  на ТЕЦ "Република" се предвижда наред с въглищата на денонощие да се изгарят допълнително до 384 т биомаса; до 192 т шисти и до 96 т RD При горене на RDF се отделят силно канцерогенни вещества, който могат да се улавят само от високо технологични филтри. ТЕЦ Република няма такива филтри и всичко отива във въздуха и трови всички.

Особено уязвими са децата....

Между 14 и 18хиляди годишно умират в България от мръсен въздух .                                       

ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,  

Този геноцид, който се подготвя за Перник днес....утре ще бъде и при Вас!  Подкрепете Перник, подкрепете България в името на децата ни !

 

във въздуха ще се отделят канцерогенни вещества Прочети още на: https://www.dnes.bg/sofia/2018/02/28/goreneto-na-rdf-otpadyk-v-sofiia-skara-obshtina-i-grajdani.369332


Валентин Пешев- говорител на : "Да се съберем на протест срещу Топлофикация Перник"    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Валентин Пешев- говорител на : "Да се съберем на протест срещу Топлофикация Перник" да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )