Забрана за движение на каруци и експлоатация на животни в 21в.

До Президента на Република България
До Председателя на Народното събрание на Република България
До Министър-председателя на Република България
До Конституционния съд на Република България
До Комисията по жалби и петиции към Народното събрание на Република България
До Омбудсмана на Република България
До българските медии и неправителствени организации

Нито Темида, нито КАТ могат да спрат конските каруци. Яхнали недохранени коне, роми се вихрят по пътищата и създават опасност за движението и живота на преминаващите.

Според закона за движение по пътищата пътните превозни средства, известни повече като ППС с животинска тяга, които наричаме просто каруци, трябва да се движат по улиците задължително снабдени с два жълти светоотразителя отпред и два червени отзад, а през нощта да имат светещо тяло.
Глобата е до 100 лева според  Закона за движение по пътищата за всяко едно нарушаване на правилата. Ако се случи катастрофа, тя е от 100 до 300 лева. Основното обвинение е, че полицаите не обръщат никакво внимание на каруците.

Когато се стигне до глоба, оказва се че нарушителят е беден, безработен и няма как да плати. Ако му вземат животното - разделя се с най-милото. Често обаче юздите се дърпат от хлапета, а тях закон не ги лови. Стопаните на тези возила на четири колелета все по-трудно изхранват впрегнатите животни , но все толкова жестоко продължават да експлоатират недохранените животни.
Влачат талиги с тухли, стари мебели, дини, пъпеши, сено, грозде, каци, бидони, железа, дърва и т.н. Представете си как един недохранен , уморен кон или магаре дърпа каруца 10 пъти по-тежка от самия него.

Ние искаме забрана за движение на каруци по пътищата в 21в. и забрана за експлоатация на животни в 21в.


 


Или

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).
Facebook