''Не'' на изнасянето на масивните каменни стъпала и бордюри от Стария град във Велико Търново.

Здравейте, Българи.

От няколко месеца в Стария град, във Велико Търново се извършват ремонти - пренареждане на каменния калдъръм, подмяна на ВиК тръби, смяна на тротоари и тротоарни настилки и други, с обещания да се използват старите камъни и бордюрии да се запазва максимално автентичния изглед.

По проект и на думи всичко звучи перфектно, но в реалността...

На 4 места из Стария град, монолитните, каменни, ръчно дялани стъплала бяха премахнати и на тяхно място беше излят долнопробен бетон и отгоре бяха налепени нелепи, квадратни плочици.

Каменните стъпала, които бяха безпричинно премахнати са дело на нашите деди. Те със собствените си ръце, средства и пот са ги слагали там, за да издържат 2 века, а може би и много повече, без да помръднат. Днес, дори да имате пари и желание, такива каменни стъпала няма от кой да ви направи.

Това е част от автентичността на Велико Търново, безвъзвратно премахвана от новите ни управници, които са получили милиони левове помощ от Европа, само за да могат да заменят културно - историческото ни наследство с имитация на такова. Каменните блокове и стъпала се изнасят за богаташките къщи, а за Велико Търново остават жалки имитации и бетон.

Моля, подпишете петицията, за да се опитаме да спрем изнасянето на нашето Възрожденско наследство и замяната му с бетон и имитациии на автентичност.

Какъв човек трябва да си, за да махаш скъпото и качествено направено, което е издържало векове и да го заменяш с евтини имитации и бетон?

Отговора оставам на Вас.

Благодаря

Подпишете тази петиция


Или

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Facebook