Защита на правата на гражданите на Елин Пелин

Във връзка с последните събития около сирийското семейство Джабер, което кметът на Елин Пелин отказва да настани, медийният ефир бе залят от ксенофобски, расистки и антихуманни изказвания от политически и неполитически лица. Беше изписано и казано доста и срещу "твърдоглавите шопи", на базата на шепа хора, сипещи цветущи закани и обиди в ефир.

Не беше извършено допитване до гражданите на Елин Пелин дали те искат да приемат това семейство. В ефира се появиха съмнителни личности, защитаващи правата на това семейство, до които се виждаха символите на "Свободната сирийска армия".

Редица граждани, дори и кметът на Елин Пелин признаха, че те нямат нищо против това конкретно сирийско семейство, но че това е прецедент, който не трябва да се допуска.

Нека не забравяме, че и гражданите на Елин Пелин имат права в този конфликт на интереси и те са следните:

1. Гражданите на Елин Пелин - имат право да мислят различно от държавата и диктата на Европа!

2. Гражданите на Елин Пелин - имат право да откажат документи на сирийското семейство, да ги забавят и да проучат желаещите да се настанят при тях.

3. Гражданите на Елин Пелин - имат право на местен референдум по въпроса. Общината е независима и е редно да бъдат питани хората от цялата община.

4. Гражданите на Елин Пелин - имат право да попитат защо сирийското семейство не поиска статут в развита мюсюлманска държава.

5. Гражданите на Елин Пелин - имат право на протест. Той не е свързан с омраза и расизъм към конкретно семейство. Това е право да знаят върху какви нормативни актове и с чий подпис се стига до разселване на бежанци при тях.

6. Гражданите на Елин Пелин - имат право да поискат от Aгенцията на бежанците пълното досие на това семейство.

7. Гражданите на Елин Пелин - имат правото да откажат последващи и притесняващи действия на непоканенните - примерно да протестират хиджаба на жената, желанието им за ритуален дом, порядки като шериат при пришълците.

8. Гражданите на Елин Пелин - имат право да попитат Госпожа Меркел и Господин Борисов - кое налага да се примиряват с политика, за която никога не са осведомявани и никога не са гласували.

9. Гражданите на Елин Пелин - имат право да искат от семейството пришълци това, което искат. Сирийското семейство има нужда от Елин Пелин, не Елин Пелин от тях. Следователно гражданите на Елин Пелин биха могли да поставят условия за бита, статута, религията, хигиената и лични характеристики като образование, на сирийското семейство.

10. Гражданите на Елин Пелин - имат право на бойкото по всяко решение, което те смятат, че застрашава тях, бъдещето им, демографията и сигурността им.

Нека не забравяме, че и гражданите на Елин Пелин имат право да зададат следните въпроси към Господин Борисов и всеки, който упражнява натиск сирийското семейство да бъде прието в Елин Пелин:

1. Как сирийското семейство и последващите го бежански семейства ще се интегрират в Елин Пелин или други населени места в България?

2. Как ще се гарантира сигурността на българите в тези населени места?

3. Как ще се гарантира, че тези бежанци ще се "интегрират" и ще са в "полза на обществото"?

4. Как ще се избегне създането на гета в различните населени места подобни на "софийското гето", сформирало се в централната част на София, предимно от имигранти с неясен произход, незаконно преминали границата на Република България?

5. Как ще се гарантира, че сирийското семейство и последващите го бежански семейства, няма да упражнят законов натиск с цел да изменят порядките, обичаите и начинът на живот в Елин Пелин или всяко друго населено място в което бъдат заселени?

6. Как ще се гарантира, че зад това семейство и други подобни семейства не стоят интересите на "Ислямска държава", че това не са потенциални "терористи" или хора работещи против националната сигурност на Република България?

НЕКА ЗАЩИТИМ ГРАЖДАНСКИТЕ СИ ПРАВА ДНЕС, ЗА ДА НЕ СЪЖАЛЯВАМЕ УТРЕ!