Да подкрепим българския кандидат за генерален секретар на ООН

Българи,

След влизането на България в най-големия отбранителен съюз - НАТО и членството ни в Европейския съюз, страната ни за пръв път има нов, сериозен външнополитически приоритет. Става дума за кандидатурата на г-жа Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН. Стотици хиляди наши събратя станаха негласни посланици на българския ум, способности, традиции и светоусещане. Това са нашите сънародници, живеещи в десетки страни по света. Те са готови на всичко, за да чуят нещо добро за България. Тук в Родината ни има малцина, но гласовити хора, които успяват да кажат по нещо лошо и за най-добрите събития, които могат да ни се случат. Нека не се делим, не се обиждаме и не си пречим, сякаш сами сме си врагове.

Ирина Бокова е най-успелият български дипломат на международната сцена. Това е факт, признат от много страни и държавници, години наред. Тя е носител на орден „Стара планина“ I степен с лента, на Ордена на Почетния легион на Франция. Получава образованието си в Москва, Университета на Мериленд във Вашингтон и в Харвард. Бе избрана, с гласуване между 193 държави, начело на най-голямата агенция в рамките на ООН – ЮНЕСКО – два пъти поред. Тя е единствената жена, на която това се е случвало в световен мащаб. Уважението, което предизвиква нейната работа прославя името на страната ни до неподозирани кътчета на Земята. Тази подписка е за всички, които са надмогнали политическо дребнотемие и са решили, че името и авторитета на страната ни са по-важни от всичко. Доказали сме като нация, че знаем как да успеем, само когато сме заедно.

Всеки, който смята, че има смисъл българка да е начело на най-голямата световна организация, може да я подкрепи с подписа си.

Повече информация може да намерите тук 

 

Подпишете тази петиция

Чрез подписа ми упълномощавам Българи за Бокова да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Facebook