Да подкрепим българския кандидат за генерален секретар на ООН

Българи,

След влизането на България в най-големия отбранителен съюз - НАТО и членството ни в Европейския съюз, страната ни за пръв път има нов, сериозен външнополитически приоритет. Става дума за кандидатурата на г-жа Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН. Стотици хиляди наши събратя станаха негласни посланици на българския ум, способности, традиции и светоусещане. Това са нашите сънародници, живеещи в десетки страни по света. Те са готови на всичко, за да чуят нещо добро за България. Тук в Родината ни има малцина, но гласовити хора, които успяват да кажат по нещо лошо и за най-добрите събития, които могат да ни се случат. Нека не се делим, не се обиждаме и не си пречим, сякаш сами сме си врагове.

Ирина Бокова е най-успелият български дипломат на международната сцена. Това е факт, признат от много страни и държавници, години наред. Тя е носител на орден „Стара планина“ I степен с лента, на Ордена на Почетния легион на Франция. Получава образованието си в Москва, Университета на Мериленд във Вашингтон и в Харвард. Бе избрана, с гласуване между 193 държави, начело на най-голямата агенция в рамките на ООН – ЮНЕСКО – два пъти поред. Тя е единствената жена, на която това се е случвало в световен мащаб. Уважението, което предизвиква нейната работа прославя името на страната ни до неподозирани кътчета на Земята. Тази подписка е за всички, които са надмогнали политическо дребнотемие и са решили, че името и авторитета на страната ни са по-важни от всичко. Доказали сме като нация, че знаем как да успеем, само когато сме заедно.

Всеки, който смята, че има смисъл българка да е начело на най-голямата световна организация, може да я подкрепи с подписа си.

Повече информация може да намерите тук

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).