Петиция за ДЕМОНТАЖ на паметника на Жуков в град Стрелча

Демонтиране на паметника на Жуков като чужд и обиден за българското национално достойнство и чест, пропагандиращ един некадърен военачалник на окупационна за България Червена армия.
И за финал ще цитирам Георги Заркин : Как българи да се наричате не ви е срам ?!

Поставянето на паметник на некадърният Жуков в Стрелча е един гнусен и пропаганден акт. Той идва тъкмо навреме и има за цел да покаже че има райони в България където червеното присъствие на СССР 2 е особено силно и едва ли не местна и политическа власт не същестува. Харчат се безразборно обществени средства от нашите данъци за подобни безсмислени инициатива, а иначе за сериозните проекти пари все " не достигат". Наш дълг е като истински българи и активни граждани да се противопоставим на това безумство :
1. Кметът на Стрелча да бъде уволнен, без право на обжалване и натирен в пета глуха.
2. Всички военни и висши чинове, както и техните началници, участвали и разпоредили това гнусно мероприятие да бъдат уволнени. Също така да им бъде забранен достъпът до държавна служба за в бъдеще.
3. Как така се използват малолетни и непълнолетни деца за такива гнусни пропагандни мероприятия ?! Ало БХк И Агенция за закрила на детето, къде сте, спите ли ?!
4. Да бъде създадена петиция (подписка) за ДЕМОНТАЖ на този "паметник", като тя бъде подписана и разпространена от възможно повече хора.
5. Случаят да получи широка медийна и обществена гласност. Виновниците да бъдат подведени под наказателна отговорност.
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !

След Втората световна война : Главнокомандващ е на съветската окупационна зона в Германия. Изпада в немилост, обвинен в незаконно присвояване на трофеи, назначен за командващ на Одеския, а после – на Уралския военен окръг. Жуков често е критикуван заради това, че хвърля войските в безсмислени челни атаки, давайки многобройни жертви. Нему се приписва от съветската пропаганда циничният цитат: "Бабы опять нарожают" ("Жените пак ще народят"), когато го упреквали, че не му е жал за загиналите войници. Главен негов критик е писателят Виктор Суворов, който в трилогията си „Ледоразбивачът“ и най-вече книгите "Сянката на победата" и нейното продължение "Взимам си думите назад" опитва да развенчае митовете за Георгий Жуков. Според него, мемоарите на Жуков "Спомени и размисли" представят изопачена информация и взаимно-изключващи се факти в съчетание с комунистическа агитация и пропаганда, като целта му е да представи РККА, като небоеспособна, лошо въоръжена и напълно неподготвена за война.

Според Виктор Суворов Жуков погубва:

6 механизирани корпуса в района на Дубно, Луц и Ровно през юни 1941 г.
1-ви гвардейски кавалерийски корпус и 4-ти въздушнодесантен корпус край Вязма
самостоятелния въздушнодесантен корпус през 1943 г. в Украйна
3-та, 10-та и част от 4-та армии, изнесени по негова заповед край Бялосток в началото на войната през 1941 г.
6-та, 12-та, 18-та и 26-та армии в Лвовско-Черновицкия клин
29-та, 33-та и 39-та армия в района на Вязма
3-та гвардейска танкова армия през есента на 1943 г.
1-ва и 2-ра танкова армия в битката за Берлин през 1945 г. и т.н.

Въпреки критиките Жуков печели решаващата битка във Втората световна война - Сталинградската. Според Виктор Суворов Жуков няма заслуги за пробива и обсадата на 6-та армия под командването на фелдмаршал Фридрих Паулус в Сталинград, защото по това време се е намирал на съвсем друго място – на Западния фронт, където е подготвял поредното кръвопролитно и безрезултатно настъпление - операция Марс. Операцията е проведена през ноември-декември 1942 г. Тогава за 2 седмици съветските войски дават по свои данни над 215 000 души загуби, без да успеят да пробият германската отбрана в района на Ржев и Сичовка.


Силвио Пламенов Томов    Свържете се с автора на петицията