Подписка срещу кандидатурата на г-жа Станислава (Саня) Армутлиева за министър на културата

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

На вниманието на г-н Станислав Тодоров Трифонов

ДО ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

На вниманието на г-н Тошко Йорданов Хаджитодоров

ДО НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В 46-О НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ МЕДИИ

На 12.07.2021 г. Станислава (Саня) Армутлиева  бе предложена за министър на културата. За широката общественост е ясно, че през изминалите години г-жа Армутлиева бе системно свързвана с монопола над аудио съдържанието в електронните медии и редица други скандали в музикалния бизнес в България.[1]

Ние, културните дейци, артисти и общественици сме категорично против тази кандидатура, защото се НУЖДАЕМ от достоен министър, който притежава образованието, опита, професионализма и съвестта да заеме тази отговорна позиция. В сферата на културата има наложителни и ключови въпроси, които трябва да получат навременни и адекватни решения, а това не би могло възможно да се случи, ако постът не е поверен на компетентен и почтен професионалист.

Каква е компетенцията на г-жа Армутлиева извън музикалния шоубизнес и спорадичните роли на голям екран? Какви изобщо са критериите, за да се избере дадена (и конкретната) персона за министър на културата, освен лични връзки и познанства?

България разполага с отлични професионалисти в тази област, с реален принос към  културата и ясна визия за специфичните проблеми на сектора. Молим да вземете предвид всичко това при избора на друг кандидат за министър на културата. Искрено се надяваме и вярваме, че следва на позицията да застане личност, която защитава не само собствените си интереси, но и работи добросъвестно и компетентно в името на българската култура.

С уважение,

Десислава Миланова, актриса

Християн Георгиев, музикант

Диляна Величкова, общественик

13.07.2021 г.

гр. София

[1] Източник: Коя е Станислава Армутлиева, предложена за министър на културата: https://offnews.bg/politika/koia-e-stanislava-armutlieva-predlozhena-za-ministar-na-kulturata-755423.html

Десислава Миланова, Християн Георгиев, Диляна Величкова,    Свържете се с автора на петицията

С подписването си упълномощавам Десислава Миланова, Християн Георгиев, Диляна Величкова, да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.