ЕФИР ЗА РАДИО "РОСА"-ЕФИР ЗА БЪЛГАРСКИЯТ ФОЛКЛОР!www.radiorosa.bg

"Ефир за радио"РОСА"- ефир за българския фолклор и българска популярна музика,ефир за българското !

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ,

Повече от 20 години всички ние сме свидетели на пагубното за българският фолклор и традиции разпространение на всякакви чужди стилове и форми на музика, която постепенно завладява голяма част от българските медии, пазар, а още по-трагичното започна да „възпитава„  младото  поколение.

Българският фолклор е доказал се през годините скъпоценен  камък, създаден от непрехоният български гении, неподлежащ на имитации, гении съхранил българщината през вековете и създал ДНК-ато на България и българите!

Повече от невежество е да продължаваме да се срамуваме от българският фолклор, да го показваме само като разменна монета в чужбина, а в същото време в родината ни и родните заведения, учреждения и домове звучат англоезични мелодии и ориенталски мотиви!

Уважаеми, крайно време е да спрем да спонсорираме фолклора и традициите на нашите съседи, а да се поучим от тях!  Крайно време е да не бъдем „слепи” и „глухи”! Крайно време е да започнем да възраждаме България и българското!

Нека кажем „НЕ” на обезличаването на българският ген, нека спрем масираното и преднамерено чуждопоклонничество провокирано от  определени фирми и държавни органи, нека възстановим ценностите на българският дух и възпитаваме децата си в родолюбие, нека спрем да разменяме злато за слама!

Екипа на Радио „РОСА” се надява на подкрепата и вече заявена помощ от доста фирми и институции. Ще се радваме, ако ние чрез нашето и ваше радио „РОСА” допринесем за това българският фолклор да получи своето заслужено място!

НЕКА ВСИЧКИ ПОДКРЕПИМ ТОВА -РАДИО”РОСА”-БЪЛГАРСКОТО ФОЛКЛОРНО РАДИО ДА ПОЛУЧИ ЕФИРНА РАДИО ЧЕСТОТА. НЕКА ПОДКРЕПИМ ВЕЧЕ 10 ГОДИШНИТЕ УСИЛИЯ НА ЕКИПА НА РАДИОТО ЗА ТОВА, КАКТО И  НА ВСИЧКИ ХОРА ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ФОЛКЛОР И ПАЗЕЩИ БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И ТРАДИЦИИ!

НЕКА ДОКАЖЕМ, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ЖИВЕЕ!

И нека не забравяме, че „ТРАДИЦИЯТА Е ЖИВА” !!!

..............................................................................................................................................................................................................................

----------11.04.2012Г.---------

Приятели и почитатели на българският фолклор и традиции,както и на българската популярна музика и песен,екипа на РАДИО"РОСА",днес  11.04.2012Г.  взе решение да продължи петицията за своята кауза под наслов "Ефир за радио"РОСА"-ефир за българският фолклор и българска популярна музика,ефир за българското!  Каним всички наши приятели и почитатели на родните традиции и култура да ни подкрепите,защото борбата за СПРАВЕДЛИВОСТ на радио"РОСА" ПРОДЪЛЖАВА!

О , неразумни юроде , поради що се срамиш да се наречеш Българин …… ?!

„ О , неразумни юроде , поради що се срамиш да се наречеш Българин ……” ?!  -   тези думи изречени преди векове и днес звучат също толкова актуално и болезнено ! Ще попитате защо ?!  Защото в България все още има хора , чиито постове ограничават, да не кажем   з а б р а н я в а т   българския фолклор!          Скъпи наши слушатели, братя българи, независимо в кое кътче на земното кълбо се намирате , изказваме своето разочарование , негодувание и болка от решението на СЕМ за даване на радиочестота в гр. Пазарджикк  , за което се борихме и ние – радио „РОСА”.          Разочарование изразено не само в направената безумна класация  , но и в доводите на тези членове , че радио „РОСА” чрез направената и представена пред тях програмна схема „ бяга „ от зададения поли-тематичен формат , и че основната ни цел е само излъчване на бълг. фолклор.         Негодувание , че пусто сърце не трае с него щом някой си играе , защото там е България.         Питаме, `защото не разбираме Как може да четеш и да не прочиташ ?!Как може да гледаш и да не виждаш ?!Как може да се мислиш за „бог”  и  да богохулстваш ?!          Може ли да живееш в сърцето на Тракия – люлката на толкова известни народни певци и музиканти ,  прославяли и прославящи  тази „ …земя като една човешка длан….” , показвайки красотата и величието на българския необятен фолклор и да не се опиташ де се докоснеш до това вълшебство?!           Може ли да създаваш медия за народа и да не се съобразиш с  неговото желание , с жаждата му в родния  , поне  регионален ефир да звучи повече българска реч и песен и да се чуе  нашенското?!          Може ли да избягаш  и пренебрегваш  корените си ?!          Може ли само защото живеем в 21 век да бъдем чуждопоклонници и сребролюбци ?!          Може ли …..          Може ли чистите , искрени и по детски наивни намерения на шепа хора  ей така, с лека ръка да бъдат отхвърлени от други , чието сърце явно не трепва при изричане на думата БЪЛГАРИЯ ?!          И пак питаме ,за да разберем- кажете ни , скъпи слушатели, къде сгрешихме  :- младежкият ни порив ли ни предаде- стремежът ни с новосъздадената програма да обхванем  желанията и    разберем тревогите на всяка възрастова група  ли им се стори невъзможно- любовта ни към България ли ги подразни и   изплаши          Кажете ни , за да стихне болката и да не задаваме повече въпроса „…..О, неразумни юроде , поради що се срамиш…..”........

РАДИО "РОСА" адрес:

град Пазарджик-4400, ул.”Константин Величков”№ 8 етаж 1-ви, за  РАДИО И ПРОДУКЦИЯ „РОСА”

Телефони за информация и връзка с нас: +359 876 859 453 , +359 886 314 138 , +359 895 174 454 ,факс:+359 34 448 800.                                                                                              www.radiorosa.bg