НЕ НА ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ЕДИНСТВЕНАТА КЛИНИКА ПО НЕФРОЛОГИЯ И ТРАНСПЛАНТАЦИЯ И ДИСПАНСЕР В COVID-КЛИНИКА И ТЯХНОТО ПРЕМЕСТВАНЕ!!!

Единствената клиника по нефрология и трансплантация и принадлежащия към нея диспансер за амбулаторно наблюдение на бъбречно-трансплантирани пациенти в България ще бъде преобразувано в COVID-отделение. Директорът на болницата проф. Б. Богов казва, че тези пациенти ще бъдат прехвърлени към Клиниката по Нефрология (намира се откъм арката на болницата). Това е така известната 4-та Нефрология. Директорът на клиниката проф. Емил Паскалев не е съгласен на тази реорганизация на клиниката.
Ние като пациенти с трансплантирани бъбреци ще бъдем преместени на място, където е имало зараза. Ние не сме съгласни, защото сме рискови за COVID. При нас това заболяване ще протече много тежко.
Нека всички ние да се обеденим в защита на проф. Паскалев.

Ето и линка:

Чрез подписа ми упълномощавам Ивайло Халачев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.