ПРОТЕСТНА ПЕТИЦИЯ НА НЕЗАВИСИМИ СВОБОДНИ ТВОРЦИ ВЪВ ВРЪЗКА С УСЛОВИЯТА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА ТВОРЧЕСКИ СТИПЕНДИИ КЪМ НФК - 2020г.!!!

Във връзка с множеството неуредици, документални нарушения и неточности в условията за кандидатстване за творчески стипендии, се обръщаме към представителите на НФК и Министерството на културата с настояване за незабавна корекция на условието за задължителното самоосигуряване, поставено пред свободните независими творци. Считаме, че то е рестриктивно, именно по отношение на социалния статут на много от свободните творци и недоумяваме, че не е било взето под внимание. Убедени сме, че заплащането на данъци и здравни осигуровки доказват лоялността ни към държавата. Пенсионните осигуровки са въпрос на личен избор, а за много от свободните творци те са и трудно постижими. Условието за максимален доход до 12000лв. на година като повод за получаване на творческа стипендия е достатъчно рестриктивно и ограничаващо. Настояваме гореизложеното незабавно да бъде взето под внимание и да бъде приложено към настоящите сесии за кандидатстване, както и срокът за подаване на необходимите документи да бъде удължен.

Александър Валериев, Николай Гундеров и Пламен Пеев    Свържете се с автора на петицията

Чрез подписа ми упълномощавам Александър Валериев, Николай Гундеров и Пламен Пеев да предаде моя подпис на лицата, взимащи решения по този въпрос.