Петиция за недоволство от качеството на задължителните униформи на учениците от III ОУ "Ангел Кънчев"

След опит за диалог с ръководството на III ОУ "Ангел Кънчев" и липса на отговор, създавам тази петиция, която да регистрира броя на недоволните родители от качеството на униформите, които сме задължени да купуваме от фирма "Джени - 89".

Ето и част от текста на писмото, което беше изпратен до г-жа Николова, в което се посочва какви са проблемите на униформите:

  • Некачествена изработка. Още при първите ползвания имаше много разпрани шевове, яки, отдръпване на плат от копчетата. Да, фирмата предлага безплатен ремонт, но това е ангажимент за родителите. А освен това не си спазваха и сроковете, които сами подаваха, което допълнително натоварва.

  • Цветовете. Преди първото изпиране имаха различни нюанси. Събрани децата на двора, някои в по-сини, други в по-зеленикави униформи, не изглеждаха особено добре. На тези цветове, както се оказа в последствие, си личат особено много петната. Както знаем, децата в училище се цапат при игри, хранене, рисуване, пък понякога и само от химикалки.

  • Цена. Ако приемем, че една от идеите на носенето на униформи е заличаването на социалните различия, то тук виждаме, че няма как да бъде изпълнено това условие. Задължителните са 1 тениска и 1 блуза. В най-добрия случай общата им цена е 34 лв. Все пак от хигиенна гледна точка тази бройка е крайно недостатъчна и сумата става доста сериозна за едно дете, а какво става за повече.

  • Екологична. В днешно време все повече трябва да мислим по темата екология, а както прочетох в сайта на училището има и допълнителни занимания за някои ученици. В края на учебната година униформите не са в добър вид и скоро ще трябва да бъдат подновени. Причината за това не е само в израстването на децата, а в амортизацията им. Така вместо друго дете да може да ги ползва, ще трябва да бъдат изхвърлени. Текстилната промишленост е една от най-увреждащите околната среда и дори да не се стараем да ползваме дрехи от т.нар. устойчива мода, то поне можем да избираме такива, които да издържат по-дълго време и да могат да се наследят от по-малко братче/сестриче или приятелче.В писмото бяха приложени и снимки на униформи дали дефекти след 1-2 изпирания.Целта на подписката НЕ е премахване на униформите, а да получим правото да избираме качеството на дрехите, които да обличат децата ни. Вариантът може да е под формата на емблема или вратовръзка, а който желае да има възможност и да закупи готови блузи от конкретно място (било то и "Джени - 89").

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Савина Григорова да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...

Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )