Петиция за запазване на брезовата гора в Кюстендил

По повод ремонта на парк “Галерията” в Кюстендил.

Уважаеми господин Петър Паунов,

Ние, долуподписаните граждани: 

1. Настояваме за изменение на проекта за ремонт на парк "Галерията" с цел запазването на брезовата гора на територията му и категорично се противопоставяме на идеята част от дърветата да отстъпят място на паркинг. Премахването на големи дървета и намаляването на зелените площи в центъра на града не може да се компенсира по никакъв начин!

2. Настояваме за запазването на всички здрави дървета на територията на парка и категорично се противопоставяме на проектното предложение за премахване или преместване на големи дървета с цел създаване на визуални оси. Дърветата и зеленината сами по себе си са най-добрата гледка!

3. Настояваме за запазването и поддържането на всички зони с гранитни павета и каменни настилки на територията на парк “Галерията”, по поречието на река Банщица и навсякъде в града, където те допринасят за запазване на историческия дух на архитектурния и археологически резерват “Пауталия-Велбъжд”. Запазването им ще доведе и до спестяване на обществени средства в резултат на изключителната дълготрайност на каменните настилки!

Нека запазим и поддържаме уникалния природен и исторически облик на Кюстендил за качествен живот на настоящите и бъдещи жители на града!

#СпасиКюстендил

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Спаси Кюстендил да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...