Петиция за запазване на брезовата гора в Кюстендил

По повод ремонта на парк “Галерията” в Кюстендил.

Уважаеми господин Петър Паунов,

Ние, долуподписаните граждани:

1. Настояваме за изменение на проекта за ремонт на парк "Галерията" с цел запазването на брезовата гора на територията му и категорично се противопоставяме на идеята част от дърветата да отстъпят място на паркинг. Премахването на големи дървета и намаляването на зелените площи в центъра на града не може да се компенсира по никакъв начин!

2. Настояваме за запазването на всички здрави дървета на територията на парка и категорично се противопоставяме на проектното предложение за премахване или преместване на големи дървета с цел създаване на визуални оси. Дърветата и зеленината сами по себе си са най-добрата гледка!

3. Настояваме за запазването и поддържането на всички зони с гранитни павета и каменни настилки на територията на парк “Галерията”, по поречието на река Банщица и навсякъде в града, където те допринасят за запазване на историческия дух на архитектурния и археологически резерват “Пауталия-Велбъжд”. Запазването им ще доведе и до спестяване на обществени средства в резултат на изключителната дълготрайност на каменните настилки!

Нека запазим и поддържаме уникалния природен и исторически облик на Кюстендил за качествен живот на настоящите и бъдещи жители на града!

#СпасиКюстендил

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван на нашия сайт. Въпреки това, авторът на петицията ще вижда цялата информация, която ще предоставите в този формуляр.

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. Моля, вижте входящата кутия (и спам папката).