Запазване на сградата на болница Радунци

След неколкократни опити да се уведоми Министерството на здравеопазването, в качеството си на принципал, за поемане на задълженията си по опазване на собствеността си (по закон) на болницата в Радунци (по неписан закон - болница на българския народ) се взе решение да направим още един опит, в който ние всички да изразим своята позиция, създавайки и/или подписвайки се върху настоящата петиция със следните искания:

  1. Запазване на сградата на болницата с възможност за възстановяване на лечебната дейност или с възможност за смяна на статута й и преобразуването й (или на част от нея) на дом за стари хора или за друг тип хуманна помощ.
  2. Да се осигури охрана на болницата до нейното преобразуване или смяна на нейния собственик.
  3. Да се съберат и съхранят всички документи, понастоящем намиращи се в сградата на болницата, свързани с бившите служители на болницата.
  4. Да се съберат и съхранят всички медицински досиета, свързани с пациентите, за които законът го изисква.
  5. При невъзможност от преобразуване, да се изнесе и предостави на други лечебни заведения наличната медицинска техника.
  6. При невъзможност от преобразуване, да се обявят за продан всички движими активи на болницата, които са обект на разграбване.
  7. Да се съберат и унищожат всички лекарства, дезинфекционни и други препарати по надлежния ред.

Всеки глас има значение, защото заедно можем да запазим един стратегически за държавата ни обект - за нас и за хората след нас. Историята ни помни и говори какво се случва през последните 32 години, нека не позволим още едно направено с труд и всеотдайност място да бъде разрушено.

Подписката ще бъде официално връчена на Министерството на здравеопазването, Министерски съвет и Президенство на Република България.

Още допълнителна информация можете да намерите на следните адреси:

https://www.facebook.com/groups/1072933856462273

https://raduntsi.com

 

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Валентин Недков да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.


Или

Ще получите имейл с връзка, където да потвърдите вашия подпис. За да сте сигурни, че получавате нашите имейли, моля, добавете info@peticiq.com към вашата адресна книга или списък с безопасни изпращачи.

Моля, обърнете внимание, че не можете да потвърдите подписа си, като отговорите на това съобщение.
Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...