Декларация в подкрепа на д-р инж. Николай Найденов – зам.-министър на МРРБ

УВАЖАЕМИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,
УВАЖАЕМИ ЗАМ.-МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,
УВАЖАЕМИ МИНИСТЪР НА МРРБ,
УВАЖАЕМИ ДЕПУТАТИ,  

Тази декларация е в отговор на непрестанните атаки от страна на ръководството на КАБ (Камара на архитектите в България) към д-р инж. Николай Найденов в позицията му зам.-министър на МРРБ.

Геодезическата гилдия, колеги инженери и колеги архитекти искаме да изразим изключителната си подкрепа към д-р инж. Николай Найденов и работата му в МРРБ. Д-р инж. Николай Найденов работи неуморно с цел, поставяне на проектантския труд на картата на престижните професии. Д-р инж. Николай Найденов е искрен и говори истината дори и тя да е горчива. Д-р инж. Николай Найденов е близо до колегията, не се крие от трудните разговори и взимането на трудни решения. Д-р инж. Николай Найденов не заслужава това неуважение и ние го подкрепяме в този специфичен за него момент.  

Изразяваме недоумение как може заради изказани истини ръководството на КАБ да нарочват д-р инж. Николай Найденов и да продължават кампанията си с писма за очерняне престижа му. Считаме това ръководство на КАБ за терористи с клавиатури, които не се занимават със значимите за архитектурата проблеми, а търсят своите проблеми при другите. Нима не виждат гротескната архитектурна среда, която са създали последните 30 години. Тук-там се появява някоя красива сграда, успяла да се пребори с максималните параметри на застрояване и тежкото виждане на възложителя, обикновено с тъмно минало. Нима не виждат проблемите в ЗУТ, които убиват собственика, който иска да си построи двуетажна къща, но галят нежно душата на съвременния предприемач? Нима не разбират, че те трябва да са широкоскроени визионери, а не късогледи дребнотемци? Нима това да подпечатват части "Пожарна безопасност", "Енергийна ефективност" и да изработват регулационни планове, е по-важно от самата архитектура, от застроителните планове, от градоустройствените решения?

Ръководството на КАБ вместо да хаби усилия в това как да запази изключително и само за себе си изработването на регулационни планове, чрез закона (което така или иначе колегите архитектите избягват като чума, защото разбират сложността на процеса), да помислят как да олекотят тежестта на гражданите за проектиране на семейни къщи и да реализират истинско законово регламентиране и ясни правила при плановете за застрояване на високото строителство. Това, което тези хора правят, е все едно по закон да им поверят LiDAR система, с която не са способни да работят, а когато някой им каже, дайте я на този който може да работи с нея, те да му поискат оставката.

Подпишете тази петиция

С подписването си упълномощавам Георги Гочев да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на лицата, които имат правомощия по този въпрос.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...