ПЕТИЦИЯ за подкрепа за Ивайло Зартов срещу съдебната система

ПЕТИЦИЯ С ИСКАНЕ ЗА ОТМЯНА И ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ВЛЯЗЛО В СИЛА СЪДЕБНО  РЕШЕНИЕ СРЕЩУ ИВАЙЛО ЗАРТОВ

ДО

ПРЕЗИДЕНТА  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЪР – ПРЕДСЕДАТЕЛЯ  НА  РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЪРА  НА  ПРАВОСЪДИЕТО  НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ОМБУДСМАНА  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ

ГЛАВНИЯ  ПРОКУРОР  НА  РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ

ИНСПЕКТОРАТ  НА  ВКП

ИНСПЕКТОРАТ  КЪМ  ВСС

СПЕЦИАЛИЗИРАН  НАКАЗАТЕЛЕН  СЪД

СПЕЦИАЛИЗИРАНА  ПРОКУРАТУРА

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ

ДО КОМИСИЯТА ПО ПЕТИЦИИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Ние, долуподписаните граждани на Република България  в качеството си на български данъкоплатци и в ролята си на суверен искаме да се преразгледа  делото срещу  Ивайло Зартов, който бе осъден на три инстанции на ефективна 9-годишна присъда.

Ивайло Зартов бе обвинен в безстопанственост и в присвояване на крупна сума пари от фирмата "Инглиш Вилидж" ООД , на която е бил управител. Съдът го осъди без да събере необходимите доказателства, без да изиска ревизия на фирмата и без да отчете факта, че вещите лица са дали показание, че няма липси и безстопанственост.

Отказвайки да се съберат доказателства, да се направи ревизия, да се направят експертизи българският съд на всички инстанции е нарушил чл.6, ал.1 от Конвенцията за защита правата на човека, чл.107 от НПК, чл.31, ал.4 и чл.121, ал.1 и ал.2 от Конституцията на Република България.

Настояваме делото не само да бъде върнато. Искаме да се извърши РЕВИЗИЯ на фирмата "Инглиш Вилидж" ООД и анализ на нейното финансово състояние, на нейните активи и пр.

Настояваме делото да не се връща в Бургаския съд за ново събиране на доказателства, защото имаме основания да смятаме, че бургаските магистрати са предубедени и зависими. За тях е невъзможно да съдят по съвест, спазвайки законите, за което се мотивираме пред вас по-долу в настоящата подписка.

Уведомяваме ви, че като граждани на Република България  ще направим всичко възможно този случай да не се потули и да не се възпрепятства отново разкриването на истината. Ще настояваме законността и справедливостта да възтържествуват, което е основно задължение за всяка една държава, имаща претенцията, като страна членка на ЕС - върховенството на закона да бъде неприкосновено, както и човешките права на всеки един неин гражданин.

Мотиви към исканията:

Отнето и брутално е погазено правото на защита и на справедлив процес. Поръчката срещу Ивайло Зартов е безкомпромисно и  нагло изпълнена от български прокурори и съдии в Окръжен съд - гр. Бургас, Апелативен съд - гр. Бургас и Върховен съд - гр. София. Фактическият жалбоподател, бившият депутат от Руската Дума Генадий Гудков е дал на прокурорите и следователите в Бургас само част от документация, свързана с дейността на фирмата "Инглиш Вилидж" ООД. Въз основа на неговата жалба, подадена чрез новия управител на дружеството Роман Еременко, обвинението е поръчало една единствена експертиза, която да изследва паричните потоци. Т.е. влезли пари и излезли пари. Бургаските прокурори и следователи предават на вещите лица, извършващи експертизата  частичната документация на фирмата "Инглиш Вилидж" ООД, получена от жалбоподателя. Вещите лица буквално налагат срещу всеки разход получените документи, и естествено за една част от сумата няма разходно-оправдателни документи. Този трик, елементарен по замисъл и изпълнение, наречен експертиза е ЕДИНСТВЕНОТО нещо, което позволява и на обвинение, и на съд, на три инстанции да твърдят, че вината на Ивайло Зартов  е доказана перфектно, без съмнения, безусловно, на 100%. Всичко останало в 37-те папки по делото е само пълнеж, за създаване на видим обем и симулиране на работа. В протокол от разпит на вещите лица, извършен от защитника адвокат Петя Шопова в съдебната зала са записани думите на самите вещи лица "липси не сме открили, не ни е била поставяна такава задача...". Задачата, която им е поставена е само да налагат предоставените им от жалбоподателя документи срещу осъществени разходи.

Ревизия и финансова експертиза на фирмата са искани от обвиняемия и защитата непрекъснато и на трите инстанции, всъщност пред пет съдебни състава: два пъти на Окръжен съд, два пъти на Апелативен съд, тъй като делото е било върнато веднъж, и пред ВКС, но всички тези пет състава са отказали да се извърши РЕВИЗИЯ на фирмата, да се види финансовото състояние на фирмата, да се направи оценка на активите.

Всъщност нашето искане е да се извърши това, което не са свършили следователите и прокурорите от Бургас, а са задължени от закона да съберат всички възможни доказателства за доказване на вина или невиновност.

Българският съд пет пъти решава и заявява, че няма нужда от нищо подобно, защото вече всичко било доказано и ясно.

ЗАДАВАМЕ СЛЕДНИЯТ ВЪПРОС:  ПО КАКЪВ НАЧИН, КАК И С КАКВО ОБВИНЕНИЕ И СЪД ДОКАЗАХА ПРИСВОЯВАНЕ И БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ НА УПРАВИТЕЛ НА ФИРМА БЕЗ ДА ИЗВЪРШАТ РЕВИЗИЯ НА ФИРМАТА, БЕЗ ФИНАНСОВ АНАЛИЗ НА ФИРМАТА, БЕЗ АНАЛИЗ НА АКТИВИТЕ НА ФИРМАТА?!

Простичко казано обвинението и съдът не проявиха желание да ВИДЯТ какво става в тази фирма, какво има в документите на тази фирма и издават присъди само по думите на жалбоподателя, позовавайки се на единствената "експертиза" за паричните потоци.

Ужасяващите закононарушения и погазването на българските и европейските законови норми се виждат на всяка една от инстанциите по делото. Схемата на този поръчков процес е осъществена чрез  силата на подкупите и зависимостите на магистратите.

В решението на ВКС ясно се вижда погазването на законите в България, тъй като ВКС връща частично на Апелативен съд - Бургас частта относно конфискацията на имуществото на обвиняемия  с указания да не се удовлетвори държавата от тази конфискация, а да бъдат удовлетворени финансови претенции на ищеца Гудков.  Това е прецедент -  няма закон, по който това да се случи в наказателно дело. Ищецът е трябвало да заведе дело от частноправен характер, да си плати 4% държавна такса върху претендираната сума, и тогава би могъл да получи удовлетворение, относно конфискацията. Държавата е въвлечена в наказателно дело, излиза че българските данъкоплатци, които плащаме заплатите на следователи, прокурори и съдии сме платили частната поръчка на руския гражданин Генадий Гудков.

Искаме българските институции, в частност магистрати да служат на българския народ и издавайки присъди, на които пише В ИМЕТО НА НАРОДА, това да не означава – В името на бивш руски депутат и в името на почетен консул на Русия.

Мотиви делото да не се връща в Бургас:

Делото да не се връща в Бургас  за ново събиране на доказателства, тъй като това е районът на действие на единият от поръчителите в този процес – почетния консул на Русия в гр. Бургас Тонко Фотев, който е доказан блудник със съдебно решение на СГС от 17.01.2012 г. за извършени блудствени действия с една от доведените дъщери на Ивайло Зартов. Същият Тонко Фотев е и основният, първоначалният свидетел на обвинението, който е подал информация на Генадий Гудков за „нередности” във фирмата „Инглиш Вилидж” ООД. Този факт е фиксиран в свидетелските показания на Тонко Фотев и на Генадий Гудков.

Информация за делата срещу Ивайло Зартов:

ВКС – дело № 1951/2012 г. Първо наказателно отделение, Решение № 604/20.03.2013 г.

Апелативен съд Бургас – дело № 0115/2012 г., Решение № 105/27.07.2012 г.

Окръжен съд Бургас – дело № 1140/2011 г., Присъда от 09.12.2011 г.

Информация за Ивайло Зартов и тези, които го  подкрепят

Профил на Ивайло Зартов  във фейсбук:

Блогът на Зартов:

Да защитим Ивайло Зартов от правосъдието -  фейсбук-група:

Протестът на Янко Янков в защита на Зартов:

Протестът на Софийската търговско –промишлена камара:

Протестът на Зартов, който не вярва, че са достатъчни само думи (видео):

Протестът на Русе:

"На светло" с Люба Кулезич:

"Шоуто на Слави" за Зартов: