Възстановяване на директорът на ИАРА г-н Емин Гуне

Уважаеми колеги риболовци и приятели, които обичате да разпускате край водите на язовирите, след тежките работни дни. Преди броени дни стана ясно, че след смяната на управлението от длъжност бе свален единственият човек, който някога се е застъпвал за опазването на язовир Пясъчник и останалите пловдивски язовири и реки. 
Човекът, който подаде ръка на група любители риболовци, които бяха силно мотивирани да се заемат с опазването на язовира от ненаказано престъпните действия от няколко индивида, които с течение на повече от 15 години обезрибяват най-големият язовир в пловдивска област.
Сега, след една година действия и безсънни нощи, действията на ИАРА-Пловдив и групата на любителите риболовци постигнаха невиждани резултати от десетилетие насам, като успяха да извадят от водите на язовира над 15 км. мрежи и да спасят няколко тона риба от все още ненаказаните бракониери,за които за жалост все още няма адекватни неадминистративни наказания. На практика Емин Гуне и колегите доброволци от Фронта за борба с бракониерите дадоха отличен пример как със съвместни усилия можем да си опазим рибното богатство от наглеците с мрежите. Сега обаче, за благодарност, че си е свършил работата както трябва, че и в повече дори, този човек е уволнен. Питаме – защо? 
Ние искаме връщането на г-н Емин Гуне на поста Директор на пловдивската ИАРА – звеното което е на първо място в цялата страна по хванати мрежи, направени проверки и написани актове. 
Ние искаме да получим това, което ни се полага след, като хиляди души си плащат редовни годишни билети и в хазната влизат милиони левове само от риболовците, 
а то е язовири пълни с риба, като едно време, където можем да отдъхнем от натовареното ежедневие. 
И не на последно място е най-важната точка за която е и самата петиция : 

НИЕ ИСКАМЕ ОБРАТНО ЕМИН ГУНЕ ЗА ДИРЕКТОР НА ИАРА-ПЛОВДИВ. 

С уважение : Фронтът за борба с бракониерите град Пловдив


Фронтът за борба с бракониерите    Свържете се с автора на петицията