Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Митко

#1053

2012-12-14 17:21

Пушачите са малцинство. Заради това, че карат останалите да се съобразяват с тях, се създава впечатление, че са повече и че имат по-голямо значение за икономиката, отколкото имат всъщност. Спадът на посещаемостта в заведенията е заради общото свиване на разходите. Заради забраната за пушене този спад просто не е равномерен - добрите заведения са претъпкани, а не толкова добрите - празни. Спрели са да ходят в заведения едва 16% от пушачите. 16% от 40% прави малко повече от 6% от населението. Заради тези 6% ли ще тормозим останалите?

Отговори

сали

#1135 Re:

2012-12-16 00:11:42

#1053: Митко -

Не е точно така, ако 6% от пушачите са спрели да посещават заведения то къде е статистиката колко процента от непушачите са почнали да ги посещават?

Защото аз като непушач вече мога да отида на заведение и тъй като нямаме кой да гледа детето мога даже него да взема за вечеря навън. А то като почне сокче, после пак сокче, я десертче, я нещо друго. И някак сметката набъбва повече отколкото тази на пушач зает да пуши вместо да консумира.

Съвет към ресторантьорите с празни заведения - има много млади семейства с деца, които няма кой да ги гледа. Направете по един детски кът да се забавляват децата, докато родителите им хапват и заведението ви доста бързичко ще се напълни. Заведенията, в които могат да отидат млади родители с деца се броят на пръсти.