Ветеринарни лекари срещу задължителното членство в БВС

Quoted post

Изверг

#13 Реалист

2012-12-12 19:59

БВС , не спазва собствените си правила !!!
Давам няколко примера:
1.Има работещи практики в България , които не са членове на БВС и никой не им налага санкции, за разлика от такива работещи, на който редовно се налагат санкции (излиза така ,че да не си член на БВС е по добре , от колкото да си ... независимо ,че си длъжен по закон)
2.БВС измисля правила , по който провежда събранията си , но повечето от тях са не легитимни поради фалшифицирането на вота и липсата на кворум (визирам пълномощните , които се пишат за вдигане на 2 ръце вместо една )Ако някой ги атакува в съда , ще се окаже ,че голяма част от взетите решения са незаконни и всички взети глоби в следствие от такъв вот са незаконно събрани.
А бе ... не ми се мисли , ако някой се заеме сериозно с този казус !
3.Определени председатели на областни колегии , пак на феодален принцип водят събранията в определена посока и като местни дерибеи отнемат участъци и раздават такива до приближени до тях.
Това се нарича ВЕТЕРИНАРНА МАФИЯ !

Отговори


Гост

#16 Re: Реалист

2012-12-12 22:29:30

#13: Изверг - Реалист

Това, че има ветеринарни практики, работещи без членство в БВС, е съзнателно провеждана политика от БАБХ, която регистрира практикуващите лекари и ветеринарните лечебни заведения. Така противопоставя колегията, защото не прави нищо за спазване на ЗСОВЛБ, не налагайки санкции на практикуващи нерегистрирани ветеринарни лекари - това съвсем не е нито във функциите, нито в правомощията на БВС. Между другото - в твърде много случаи не си изпълнява и контролните функции по ЗВМД, който и сега не е лош, просто не се спазва.

А за феодалните принципи, по които се водят събранията в някои области... в това има истина. Но нали колегията е тази, която избира председателя си?! А много от тези, които ще се подпишат под тази петиция, гръмогласно не одобряват "феодалните" похвати, но не правят нищо против тях, не искат да си губят времето, изобщо не присъстват на събранията... А "феодалните" похвати на ветеринарната администрация са много по-жестоки, ама... ще им обърнат внимание тогава, когато ги засегнат!  Каква ли петиция ще изфабрикуват тогава - и кой ли ще я подпише?!...