НЕ на отмяната на доживотната присъда без право на замяна

Quoted post


Гост

#7

2012-12-03 19:57

Моля да ме извините, ако съм ви засегнал. Предпочитам разговор с аргументи, а петицията е доста едностранна позиция. С нея не може да се разговаря и затова ме подразни. Лично аз имам нужда от спокойна размяна на мисли, а не крайни емоции - изтощен съм от тях. Вярвам, че ме разбирате

Отговори


Гост

#8 Re:

2012-12-03 22:38:04

#7: проблем с използването на термините ли имате? за пояснение: петиция е колективна молба, подавана в писмен вид към органите на държавната власт. тази петиция не е писана от юристи. сигурно това ви дразни. не смятам, че точно тук е мястото за разговор по темата. а най-добре е вие да спрете да дразните с недомислените си постове, защото хората, които са съставили и подписали тази петиция, са родители, близки и приятели на убити хора. надявам се, че разбирате какво значи това, и защо дискусията тук е безполезна. има медии за това. и приемете, че има хора с обратното на вашето мнение и те имат право да изразят своето чрез тази петиция. независимо, че не ви харесва. и няма полза от безсмислени разговори. всички разбраха и вашето мнение, благодаря. изяснихме позициите си и смятам дискусията за приключена.


Гост

#11 Re:

2012-12-04 00:23:36

#7: -

Не ме засягате, обръгнала съм, а и зная, че ме очакват още изненади.Но не ви разбирам.Подчертавам, че нахалното предложение на Попова, не е нищо друго освен поредно доказателство за това, че живеем в различни държави с нашето вице.Нищо в настоящия момент не предполага подобна промяна-нито затворите са станали по-добри, нито социалната политика се е променила, за да намалее престъпността. За това съдебната система да се превърне в институция, която раздава бонуси на престъпници и съдии  за сметка на справедливостта  носят вина всички, които са били на ръководни постове там, вкл. и Попова в качеството си на министър на правосъдието.Не са виновни гражданите, че следствие, прокуратура и съд работят лошо.

А по темата-не вярвам, че предумишлени,серийни убийци и повечето квалификации по чл.116, след престой от 10-ина години в затвора изпълват една от целите на наказанието-да се превъзпитат и върнат в обществото.

Но за наказанието се казва и друго в НК-че трябва да е съответно на престъплението.И, кое е съответно за този, който безскрупулно, особено жестоко, в разрез с всички норми отнема човешки живот?Това са хора, деградирали в ума си, преди да посегнат.

"И не сме ли по-скоро всички ние,загубили най-скъпото -децата си, осъдени на доживотен без право на замяна"-цитирам дословно една майка, чието дете е убито с особена жестокот.

Няма да изпадам в правни спорове-не съм специалист,но съм убедена, че правото трябва да служи на хората сега и тук.