НЕ на отмяната на доживотната присъда без право на замяна
Quoted post
Гост |
#72012-12-03 19:57Моля да ме извините, ако съм ви засегнал. Предпочитам разговор с аргументи, а петицията е доста едностранна позиция. С нея не може да се разговаря и затова ме подразни. Лично аз имам нужда от спокойна размяна на мисли, а не крайни емоции - изтощен съм от тях. Вярвам, че ме разбирате |
Отговори
Гост |
#8 Re:2012-12-03 22:38:04#7: проблем с използването на термините ли имате? за пояснение: петиция е колективна молба, подавана в писмен вид към органите на държавната власт. тази петиция не е писана от юристи. сигурно това ви дразни. не смятам, че точно тук е мястото за разговор по темата. а най-добре е вие да спрете да дразните с недомислените си постове, защото хората, които са съставили и подписали тази петиция, са родители, близки и приятели на убити хора. надявам се, че разбирате какво значи това, и защо дискусията тук е безполезна. има медии за това. и приемете, че има хора с обратното на вашето мнение и те имат право да изразят своето чрез тази петиция. независимо, че не ви харесва. и няма полза от безсмислени разговори. всички разбраха и вашето мнение, благодаря. изяснихме позициите си и смятам дискусията за приключена. |
Гост |
#11 Re:2012-12-04 00:23:36Не ме засягате, обръгнала съм, а и зная, че ме очакват още изненади.Но не ви разбирам.Подчертавам, че нахалното предложение на Попова, не е нищо друго освен поредно доказателство за това, че живеем в различни държави с нашето вице.Нищо в настоящия момент не предполага подобна промяна-нито затворите са станали по-добри, нито социалната политика се е променила, за да намалее престъпността. За това съдебната система да се превърне в институция, която раздава бонуси на престъпници и съдии за сметка на справедливостта носят вина всички, които са били на ръководни постове там, вкл. и Попова в качеството си на министър на правосъдието.Не са виновни гражданите, че следствие, прокуратура и съд работят лошо. А по темата-не вярвам, че предумишлени,серийни убийци и повечето квалификации по чл.116, след престой от 10-ина години в затвора изпълват една от целите на наказанието-да се превъзпитат и върнат в обществото. Но за наказанието се казва и друго в НК-че трябва да е съответно на престъплението.И, кое е съответно за този, който безскрупулно, особено жестоко, в разрез с всички норми отнема човешки живот?Това са хора, деградирали в ума си, преди да посегнат. "И не сме ли по-скоро всички ние,загубили най-скъпото -децата си, осъдени на доживотен без право на замяна"-цитирам дословно една майка, чието дете е убито с особена жестокот. Няма да изпадам в правни спорове-не съм специалист,но съм убедена, че правото трябва да служи на хората сега и тук. |
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
България не е за продан!
Бъдеще за децата и лица с увреждания
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
„Дайте шанс за живот на децата със STXBP1 в България!“
3577 Създадено: 2025-08-18
За истинско и качествено образование
3761 Създадено: 2025-09-03
❌ НЕ на руския анклав на язовир „Искър“!
1930 Създадено: 2025-09-08
Увеличение на минималните тарифи за таксиметров превоз за град София
668 Създадено: 2025-08-06
Стоп на незаконните конфискации на коли и тормоза над гражданите
948 Създадено: 2024-04-01
ЗА ОБОСОБЯВАНЕ НА ОБЩИНСКИ КАСТРАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КОТКИ И КУЧЕТА В ГРАД ВАРНА
571 Създадено: 2025-07-23
Да спрем изливането на канализация в Перловска река - Южен парк
515 Създадено: 2025-08-28
Справедливост за Старо Стефаново, Розмари Де Мео и Валентин Илиев!
2540 Създадено: 2025-07-05
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2026 Г.
3340 Създадено: 2025-05-10
Против продажбата на парка зад Философския и Стопански факултети на СУ
4265 Създадено: 2025-07-07
Задължителни тестове за наркотици за политици и полицаи
198 Създадено: 2025-05-15
Да спасим Плевен от водната криза : Цялостна подмяна на водопроводната мрежа и възстановяване на водоизточниците!
77 Създадено: 2025-09-04
Да се преосмисли забраната за телефони в училище
627 Създадено: 2025-08-27
Промяна в графика на 7клас в СУ Гео Милев гр. Варна
44 Създадено: 2025-09-10
Справедливост за Зоран Ачков Ангелов
167 Създадено: 2025-08-13
Село Щипско, община Вълчи дол години наред остава без вода. Настояваме за спешни действия!
39 Създадено: 2025-09-10
Урсула фон дер Лайен трябва да се извини на България и на българите за лъжата си
36 Създадено: 2025-09-12
Петиция за административно приравняване на педагогическия персонал в детските ясли към системата на образованието
36 Създадено: 2025-09-07
Спрете соларния парк край с.Златна ливада – защитете най-стария манастир в Европа и тракийското наследство!
815 Създадено: 2025-08-22
Против отсичането на десетина(останали) 60-годишни дървета на ул Славянска.
63 Създадено: 2025-06-07