НЕ на отмяната на доживотната присъда без право на замяна


Гост

/ #11 Re:

2012-12-04 00:23

#7: -

Не ме засягате, обръгнала съм, а и зная, че ме очакват още изненади.Но не ви разбирам.Подчертавам, че нахалното предложение на Попова, не е нищо друго освен поредно доказателство за това, че живеем в различни държави с нашето вице.Нищо в настоящия момент не предполага подобна промяна-нито затворите са станали по-добри, нито социалната политика се е променила, за да намалее престъпността. За това съдебната система да се превърне в институция, която раздава бонуси на престъпници и съдии  за сметка на справедливостта  носят вина всички, които са били на ръководни постове там, вкл. и Попова в качеството си на министър на правосъдието.Не са виновни гражданите, че следствие, прокуратура и съд работят лошо.

А по темата-не вярвам, че предумишлени,серийни убийци и повечето квалификации по чл.116, след престой от 10-ина години в затвора изпълват една от целите на наказанието-да се превъзпитат и върнат в обществото.

Но за наказанието се казва и друго в НК-че трябва да е съответно на престъплението.И, кое е съответно за този, който безскрупулно, особено жестоко, в разрез с всички норми отнема човешки живот?Това са хора, деградирали в ума си, преди да посегнат.

"И не сме ли по-скоро всички ние,загубили най-скъпото -децата си, осъдени на доживотен без право на замяна"-цитирам дословно една майка, чието дете е убито с особена жестокот.

Няма да изпадам в правни спорове-не съм специалист,но съм убедена, че правото трябва да служи на хората сега и тук.