За правото на работа, на инженерите-геодезисти

Quoted post

Валентин Йовев

#58 Re: Веселин Чивчибашиев

2012-11-22 18:20

#57: Весео - Веселин Чивчибашиев 

 Ами то в "навалицата", все има някой пропуснат, но извода който сте си направил си е лично ваше тълкование. Напротив, никъде не казвам и не мисля че който не е член не е геодезист. Единственото коего казвам, че за сега само тези две наши професионални организации, се опитват да защитават нашиге права и отговорности, на всички геодезисти. Да сте чули нещо НТС да прави??? Просто други организации няма. Това е години наред работа и труд на хората които ги създадоха и други които продължиха и до сега. Сменили са се няколко ръководства и всяко с нещо е допринесло. Бъдете убеден, че за да натрупате този стаж все някоя от тези организации се е преборила с някой и Вие сте имали работа пряко или косвено. Иначе уважение и почитание към професионалния Ви стаж. Моя е почти същия. Пишете все пак по темата. Оставете чувствата и обидите. Всички сме велики геодезисти, само дето работата намаля малко.

Отговори

Весо

#59 Re: Re: Веселин Чивчибашиев

2012-11-22 18:36:21

#58: Валентин Йовев - Re: Веселин Чивчибашиев

Не, това не е моя стаж. Ккато и да е, това е друга тема. Пробемае,че в същият този устав, който цитирате, пише,че КИГ трябва да се бори срещу монопла ит.н и т.н. а напрактика става точно  обратното. КИГ застава зад концесията (мополизма). Е?????? Имаше едно писмо от инж. Лазаров, в което се казваше,че за дейности по кадастъра не се изисква членство КИГ и .... много подробни обяснения как КИГ е синдикална оргнизация. Как сега инж. Лазаров и КИГ стигнаха до този "компромис",че само лицензирани от КИГ инженери могат да работят кадастър?????  Давам Нобелова награда на всеки, който ми даде обяснение ама истиски, стойностен, издържан отговор а не ...."за софтуер, ... международното положение,...  и други дянковски камофлажи".

Тодор

#64 Re: Re: Веселин Чивчибашиев

2012-11-23 06:13:31

#58: Валентин Йовев - Re: Веселин Чивчибашиев

Господин Йовев,

Абе оставете ни на мира, бе! Може ли такава наглост да твърдите, че защитавате геодезистите, а едновременно с това да ги обвинявате, че работата им е опасна ако не се извършва от фирми и че едва ли не са за затвора. Не ви ли омръзна да ни тормозите вече? Не се издържа да се живее вече от притеснения какво ще ви родят главите във всеки един момент и ще преобърнете всичко отново наопаки. Как да се развива човек в такава несигурност? Как се инвестира? Спрете се малко! От вашите добри намерения пишман станахме.