НЕ на ДАНЪК ПАРКИНГ за живущите в зоните с платено паркиране!

Quoted post

К. Коева

#45 А несобствениците, които живеят в центъра?

2012-08-05 10:19

Съгласна съм с всичко, което прочетох до тук и силно се надявам подписката да има ефект. Проблемът обаче засяга силно не само собствениците, но и многото наематели или ползватели на жилища в центъра, които нито имат нотариален акт, нито пък на личните ни карти е изписан адресът, на които живеят. Да не говорим, че много често и автомобилите им не са регистрирани и в София. Какво да правят тези хора? Съгласно новите правила за паркиране в зоните, излиза, че няма никакъв шанс тези хора да продължат да паркират пред жилището, в което живеят. Макар положението ни да е същото като това на собствениците, за които се въвежда абсурдния "данък паркиране", ние сме лишени от всякакво право да паркираме пред жилищата си, за повече от 3 часа на денонощие, платено паркиране като "преминаващи". За нас, излиза че с новите си правила, Столична община ни налага алтернативата - или да продадем автомобилите си и да продължим да си живеем по домовете си или да напуснем центара и да се изнесем по други квартали, в които все още няма наложени правила за платено паркиране. След някоя и друга година, ако СО продължи с тази своя политика, ще ни наложат да се изнесем и в други градове, или директно в чужбина.... Не приемам която и да е от тези алтераниви. Не е нормално в съвременна демократична държава, член на ЕС, каквато би трябвало да е България, гражданите да се лишават от техни основни права и свободи, като потъпканото ни с тези нови "правила" право на свобода, на свободно придвижване, на установяване, на труд, на недискриминиране! Ако управляващите, които всекидневно измислят нови безобразия и несправеливости, които да ни налагат по всевъзможни поводи, ползваха този си потенциал за нещо креативно, смислено и полезно за хората, досега да сме догонили и дори надминали стандарта на големите икономики в света. Но уви, при нас принципът винаги е бил и за съжаление продължава да бъде, че във властта хората попадат, за да прокарат личните си икономически интереси. И това на гърба на гражданите, на които, не ни стигат лошите социални и иконочески условия за живот и престъпност, ами сме принудени и ежедневно да следим и да пропиляваме времето и енергията си във вечни битки с бюрокрация, администрация, шуробаджинащина, некомпетентност, произвол, а в случая - поредната нова глупост на "избранниците" ни. Изморително е, унизително е и силно демотивиращо! За добро или за лошо обичам страната си и години наред си търся нови и нови аргументи да продължавам да живея и да се развивам тук, а не в чужбина, но уви, аргументите ми все повече намаляват...

Отговори

Гергана Ценова Владкова

#46 Re: А несобствениците, които живеят в центъра?

2012-08-05 20:18:38

#45: К. Коева - А несобствениците, които живеят в центъра?

Здравейте, г-жо Коева!

Напълно подкрепям всичко, което сте написали в коментара си!

На мен, за разлика от управляващите ни, не ми е необходимо да се запозная пряко с Вашето положение, за да разбера притесненията, които би Ви донесла Наредбата в текущия й вид. Напротив, виждам как в близките години и на останалите граждани лека-полека ще им наложат ДАНЪК-ПАРКИНГ и с този рекет ще променят живота им, както правят вече с нашия. Именно затова завърших писмото си със следния принцип, който вярвах, че ще бъде подкрепен в национален мащаб, но уви - никой не се вълнува от перспективата:

"Считаме, че всеки българин има право БЕЗПЛАТНО да паркира автомобила си в близост до дома, в който живее временно или постоянно. Автомобилите на собственици, чиито адреси по местоживеене попадат в зони с наложено платено паркиране от съответната община, да бъдат включени в регистър за справка на инспекторите (от съответното дружество, събиращо таксите от паркирането), че за тези автомобили НЕ се дължи такса за паркиране. За регистриране на автомобил, който ще бъде паркиран по постоянен или настоящ адрес, попадащи в зона с почасово платено паркиране, да се изискват само документи, показващи връзката собственик-автомобил-адрес по местоживеене, но не и такива, които обременяват хората с други такси и плащания. Идентификацията на автомобилите да става, както е и сега, с проверка на регистрационния номер, което прави излишно каквото и да било друго маркиране на автомобила."

Заповядайте в групата ни и следете актуална информация за бъдещите ни действия!