ПРОТИВ приемането на "Закона за Детето"
Quoted post
Гост |
#5 Re:2012-03-13 13:44Това, което се поставя като проблем на Закона за детето тук е несериозно. Никой на никого няма да отнема децата, напротив ще помага на тези семейства, които изпитват затрудненя да гледат и да се грижат за децеата си, както всички останали. Мисля, че проблмът, е че някои хора не могат да приемат децата като личности и индивиуалности, носители на права. И ако аз, като възрастен и личност съм неприкосновен и никой няма право да ме удря, наранява или обижда и насилва по какъвто и да било начин, то това се отнася и за децата. Това не е противопоставяне на права на родители и деца, а даване на равни права на всички. Не мога да приема, че физическото посегателство над детето от страна на родител е оправдано. Родител, който не може да упражни авторитет чрез думи и убеждение е провален родител. |
Отговори
Стефан Делиов Авторът на тази петиция |
#6 Re: Re:2012-03-13 13:53:03Нека си го представим така: Отивате с детето си в Мола,харесва си някоя играчка и започва да плаче защото вие нямате пари за храна пък за играчки да не говорим..Някой от съседното магазинче се обажда на служител и идват и ви взимат детето...защото вие не сте му купили играчката и по този начин сте го наранили... Другото което е - знаете ли как може да бъдат маниполирани децата ни? Телевизия,радио,интернет...и т.н. Прочетете тези 2 статии http://anonimen.ovo.bg/blog/otnosno_zakona_za_deteto/2012-02-26-4 |
Гост |
#9 Re: Re:2012-03-13 19:13:07Да премахнем всяка форма на наказание тогава. Защото общество, което не може да упражни авторитет чрез думи и убеждение е провалено общество, според Вашите думи. Всички затворници да бъдат пуснати на свобода, ако спазваме Вашата логика. Наказанието не е възмездие и не е отмъщение. |
Гост |
#10 Re: Re:2012-03-13 19:52:38Мисля, че ще изопачим за пореден път една добра идея. Институциите няма да се коректни. Децата няма да са по добре в домове, ако ти ги отнемат. Вместо да защитим децата ще създадем още по големи гаменчета. Отново няма да се прави разлика между свободата и слободията. За съжаление ще сме виновни ние. |
Гост |
#13 Re: Re:2012-03-14 00:33:03съгласна съм с вашето мнение!никога не съм посягала на децата си-имам 3.ве4ерите ни са посветени на обсъждане на ежедневните проблеми в у4илище и извън него.и те знаят 4е мама е най добрата приятелка и никога няма да нарани,а само ще помогне!относно телевизии и медии...ми има на4ин-малко по-строг контрол(но навреме) от страна на родители и мноооого мнооого внимание и търпение и ораторски ка4ества.после е доста по-лесно да разберат сами кое е лошо и 4е не си струва да бъде подражавано на дадена ли4ност(4алгарки и т.н. ....).Те трябва да бъдат ТЕ,а не като едикой си.... |
Огорчен от държавата |
#39 Re: Re:2012-04-23 23:52:09Как казвате "проблемът, е че НЯКОИ ХОРА не могат да приемат децата като личности и индивидуалности, носители на права"?! Под "НЯКОИ ХОРА" Вие несъмнено трябва да имате предвид родителите на дадено дете.... аз лично се съмнявам един родител дори с най-елементарна култура или умствени способности, сам да не знае, че детето му е отделна от него личност! Вие за мен НЕ СТЕ родител, за да изтъквате подобни, меко казано, малоумни доводи! Разбира се, че шамаренето не е нещо оправдано, но и Вие сам не си вярвате или ще отречете, че сте бил подпляскван в детството си и то навярно не без причина! И тук искрено Ви желая един ден, КОГАТО и АКО станете РОДИТЕЛ да упражнявате авторитета си само и единствено чрез думи и убеждения! (Защото на ДУМИ всеки е ВЕЛИК, но на ДЕЛА.......) |
7 |
#40 Re: Re:2012-04-24 01:25:31Съгласна съм с това ! Още повече сега , от позицията на вече "пораснала"майка ;),но има наистина моменти ,когато детето не иска да чуе разумните ти доводи , нито разумните ти думи ,нито иска да го убеждаваш...То просто иска ...иска го проклетото нещо тук и сега !После може изобщо да не го погледне ,но сега се е запънало и крещи ,рита ,замахва с ръчички , които ти само си целувал досега... Е ,какво правим в такива критични ситуации ? Много бих искала да Ви видя в такава ситуация ...как спокойно ще го убедите и то разумно ще Ви разбере... |
Гост |
#59 Re: Re: Дими2012-06-05 15:38:30аз съм против шамарите и против закона не за друго а защото нямам доверие на самата институция Социалните са инситуция доказала своята некадърност и некомпетентост.........всеки родител приема детето си като личност и всеки родител иска най доброто за детето си друг е въпроса че няма кой да чуе самите родители ......какви ще са тези специалисти които ще решават кое е добро и кое не за детето ...... |
*** |
#66 Re: Re:2012-07-30 10:44:30Бих задал един въпрос на въпросния "възрастен": много деца имат нужда не само от права срещу родителите си, но и от памперси, лигавници и подобно. Значат ли "равните права" за децата, че на възрастните, които възпитават децата си, трябва да им бъдат осигурявани такива лигавници и памперси?... Защото за да имаш равни права, би трябвало да можеш да носиш и равни отговорности. Инак всичко е отвратително извращение.
|
Гост |
#77 Re: Re:2013-01-18 11:00:43Как ще им помагате ?Ще дойдете ли да ми гледате детето, когато аз съм на работа до 20,00 часа, как точно ще ми помогнете, а вашето кой ще гледа, ако гледате моето???Защо аз да ви се доверя след като не ви познавам, а дали детето ще иска вие да го гледате??? Много са въпросите... Конституция РБ Вие детски градини не можахте да осигурите за всички деца, а ще подпомагате, на себе си трябва да помогнете.Детските добавки също не са за всяко дете, ако чакахме на държавата голи и боси щяха да ходят децата ни, сега сте се загрижили.
|
Гост |
#91 Re: Re:2013-05-17 13:11:00
А ти си болен мозък. Децата под 18г. не са независими и не носят отговорност, защо ?... |
Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)
2013-05-17 13:47:18- Date of removal: 2013-05-17
- Причина за премахване:
Гост |
#99 Re: Re:2013-05-17 18:22:34Предлагам ви да прочетете какво вее се случва в Норвегия и в други страни, а после си изказвайте некомпетентното мнение. Ето ви и четиво: http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/05/17/%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B0/ |
За максимална ефективна присъда за Габриела Сашова и Красимир Георгиев, и за законодателни промени, предвиждащи по-тежки наказания за престъпления, извършени срещу животни!
Подкрепа за Диляна Гайтанджиева
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
България не е за продан!
Бъдеще за децата и лица с увреждания
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За отваряне на още групи в детските градини и ясли в гр. Варна
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
Спрете соларния парк край с.Златна ливада – защитете най-стария манастир в Европа и тракийското наследство!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
„Дайте шанс за живот на децата със STXBP1 в България!“
676 Създадено: 2025-08-18
Спрете соларния парк край с.Златна ливада – защитете най-стария манастир в Европа и тракийското наследство!
663 Създадено: 2025-08-22
Да се преосмисли забраната за телефони в училище
273 Създадено: 2025-08-27
Да спрем изливането на канализация в Перловска река - Южен парк
248 Създадено: 2025-08-28
Справедливост за Асен – по-строги наказания за шофиране под наркотици и алкохол!
153 Създадено: 2025-08-25
Да запазим езиковите гимназии и часовете по чужд език
6939 Създадено: 2025-08-16
Стоп на незаконните конфискации на коли и тормоза над гражданите
235 Създадено: 2024-04-01
СТОП НА ЖЕСТОКОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЖИВОТНИТЕ!
1231 Създадено: 2025-07-09
Бъдеще за децата и лица с увреждания
841 Създадено: 2025-05-12
България не е за продан!
3547 Създадено: 2025-08-06
ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ ОТНОСНО ВЪВЕЖДАНЕТО НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2026 Г.
3214 Създадено: 2025-05-10
Гражданска петиция за спасението на Амфитеатъра на Сердика
12525 Създадено: 2025-08-04
Петиция в подрекпа на ландшафтен арх. Милена Васева да продължи да управлява парковете и градините в София като Директор на общинско предприятие "Паркове и градски градини"
665 Създадено: 2025-08-15
Петиция за връщане на грижата за хора с увреждания към АСП. Против чл.3, т.4 от тазгодишния Рамков Договор м/у НЗОК и фирмите за протезиране
72 Създадено: 2025-08-23
Против продажбата на парка зад Философския и Стопански факултети на СУ
4156 Създадено: 2025-07-07
Отсрочка за забраната на TPO – Да защитим професионалните салони в България!
3394 Създадено: 2025-07-30
Гражданска подписка за Справедливост и Надежда на пострадалите семейства при ПТП в Сл.бряг!
2750 Създадено: 2025-08-17
Справедливост за Старо Стефаново, Розмари Де Мео и Валентин Илиев!
2377 Създадено: 2025-07-05
Искаме ефективна присъда за мъжа убил куче в Тетевен – Животните не са предмети!
4049 Създадено: 2025-08-05
Образование без ЛГБТИ пропаганда
3042 Създадено: 2024-08-11