Да_подкрепим_Илко

Quoted post


Гост

#194

2012-03-04 21:40

Не приемам Илко за виновен защото, първо събуждат го в 3 часа през нощта с ритници по вратата и я чупят, второ той е този който е отишъл да учи а не да гуляйства и си е легнал да спи защото утрешния ден е на лекции, трето което се учи в семейството, че човек дори и да употреби алкохол вместо да се извини и си легне да спи създава напрежение около себе си, четвърто - пияния до козирката си е поканил бабаити за да се почувства по голям мъж, бих могла да напиша и още и разюздаността идваща от семейството .... за мен това момче е действало при самотбрана, защото можеше да бъде днес той убития, а днес заради това че е бил в неподходящия момент на неподходящото място ще бъде един разбит живот!

Отговори


Гост

#195 Да не заемаме страна, а да се замислим!

2012-03-04 21:57:58

#194: -

Аз без да познавам никого просто се замислям, как така на Илко нищо му няма, а другите са пребити. Ако те са го нападнали, защо той18 няма и една драскотина. Дори и да са разбили вратата, никой не може да потвърди, че са го нападнали и той самият е нямал друг избор, освен да наръга някого в гърба. И това, че момчетата са се напили през седмицата не означава, че са пияници и са го правили непрекъснато. Тука има много неизяснени въпроси и докато не се изяснят, за мен всичко е възможно - както Илко да е действал при самоотбрана и да е нямал никакъв избор, така и да е взел ножа и да е наръгал напълно съзнателно Марио.


Гост

#361 Re:

2012-04-23 00:56:15

#194: -

 

Животът на Илко е разбит от момента на посягането към ножа. Самото използване на нож може да се разглежда като умисъл  при извършване на деянието. Затова човек трябва да се обучава как да реагира в подобни ситуации, за да защити себе си и да не погуби чужд живот, защото отнемането на живот е подсъдно и се наказва най-строго от закона.